den 27 mars 2022

Fjällräven jagar plats i elitkvalet

Kirunalaget Fjällräven tog på söndagen två vinster och det gör att laget nu ligger på tredje plats i Nordallsvenskan som just nu är en kvalplats till elitserien, när det nu återstår tre spelomgångar. AIK:s damer vann mot Stånga på Gotland och har säkrat sin serieseger.

Fjällräven hade två matcher på hemmaplan på söndagen. Först var det möte med Vilhelmina och Fjällräven började allra bäst men det var ganska jämnt efter tre serier. Kirunagrabbarna tog sista serien med 4-1 och matchvinsten med 12-8. I Fjällräven hade Emil Boden 893 medan Stefan Rynell var bäst i Vilhelmina med 860. I andra matchen var Umeå IK motståndare. Fjällräven hade 10-5 efter tre serier och segern skrevs till 14-6. Även nu var Emil Boden bäst i hemmalaget nu med 895. Håkan Persson var Umeå IK:s bäste med 851.

På lördagen hade Bodens farmarlag två hemmamatcher. Först mot Vilhelmina som hade en ledning med hela 14-1 efter tre serier. Boden F bättrade på siffrorna som skrevs till 15-5 för Vilhelmina. I Boden hade Jesper Johansson 823 och Anders Fjällström bäst i Vilhelmina med 818. I mötet med Umeå IK hade Boden F en ledning med 10-0 efter två serier. Slutsegern skrevs till 16-4 och Staffan Bergdahl i Boden var matchbäst med 821. I Umeå IK slog Jan-Erik Brändström 807.

På Gotland tog Stånga emot AIK:s damer i Norra Allsvenskan. AIK som toppar Allsvenska serien gick ifrån direkt och hade inga som helst problem att ta hem en stabil seger med 16-4. Individuellt var det ändå en Gotlands-tjej som var bäst Camilla Olofsson med 897. I AIK slog Regina Siverling 888 och Nathalie Asklund 848. Segern gör att AIK när två omgångar återstår redan vunnit serien och kan nu börja sikta in sig på elitkvalet.

Skriv en kommentar