den 21 september 2019

Falkenberg leder Elitserien

Regerande svenska mästarna Team Pergamon vann toppmötet mot Team Clan men det är BKF Falkenberg som leder herrarnas Elitserie så här långt.
- Vi har tagit en skärmdump på tabellen, säger Magnus Larsen.

De flesta tror att SM-finalen i vår, som vanligt, kommer att stå mellan de regerande svenska mästarna Team Pergamon och Team Clan från Nässjö. Idag möttes lagen för första gången den här säsongen, i Partille.
- Vi vill vinna alla matcher vi spelar, oavsett motstånd. Att det är just Clan spelar egentligen ingen roll mer än att det är poäng in på kontot för oss, säger tvåhandsdemonen från Vimmerby Jesper Svensson i Team Pergamon.

Den 24-årige landslagsspelaren ledde sitt Pergamon till en 4 – 1 seger i första serien med sina 279. Därifrån rullade det på för Partille-laget.
- En riktigt bra laginsats från oss. VI får en bra start som vi sedan lyckas bygga vidare på i andra serien. I tredje känns det som vi verkligen lärde oss en läxa från förra helgens förlust och inga poäng gick till spillo. VI knöt ihop säcken och alla var hungriga i tredje serien, säger Jesper Svensson.

Efter tre serier var matchen avgjord, 11 - 4 till svenska mästarna. Ytterligare en 4 – 1-serie till Pergamon gjorde att matchen slutade 15 – 5.
- Statistik ljuger ju inte men ändå tycker jag matchen känns lite tuffare än siffrorna visar. Clan kanske inte gjorde sin bästa instans och vi gör en gedigen laginsats och då blir vi numret större för dagen, säger Jesper Svensson som smällde in 1013 och tog fyra banpoäng.

Serieledare så här långt i Elitserien, efter två mäktiga bortasegrar idag, är dock BKF Falkenberg. Först slog de, förra årets slutspelslag, IS Göta i Helsingborg med 8 – 12 för att sedan vinna i Malmö mot Kulladals BS med 7 – 13.
- Vi spelade, helt klart, som ett lag denna helgen. Mycket prat, under och efter serierna, och vi gav aldrig upp. Trots underläge 4 - 1 efter båda förstaserierna så vänder vi matcherna. Med våra två nyförvärv har vi fått lite nytändning och har fyra väldigt stabila banpar, säger Magnus Larsen i Falkenberg.

Med de båda 96:orna Viktor Albihn och Filip Lundmark i laget ligger Falkarna nu högst upp i tabellen inför nästa helgs match mot BK Jösse, som också är obesegrade så här långt i serien.
- Vi har tagit en skärmdump på tabellen nu. Det ger en extra sporre för resten av säsongen, alltid kul med en bra start, säger Magnus Larsen.

BK Jösse vann sin andra raka hemmamatch idag. Förra helgen slog, förra årets slutspelslag, svenska mästarna Team Pergamon och idag blev det seger mot BK Kaskad från Norrköping.
- Vi har fyra bord som bara tuggar på. De har ju ett jättebra lag på pappret, men de är inte helt bekväma när det blir spel längre in i banan, och det har ju vi visat sedan tidigare att vi är, säger Raymond Jansson i Jösse som vann med 13 – 6.

Även nykomlingen Bodens BS har startat säsongen bra. Hemmasegern förra helgen mot Kulladals BS följdes idag upp med en ny seger, den här gången med 16 – 4 mot ledarna av maratontabellen, BK Joker, som åter spelar i högsta serien efter tre säsonger i allsvenskan. Med två segrar på två matcher har norrbottningarna någonting att jobba vidare på under säsongen.
- Oerhört viktigt. Framförallt med tanke på att vi tar segrarna mot lag som vi verkligen måste ha bakom oss i tabellen i slutet på matchen. Matchen idag kändes mycket jämnare än vad siffrorna visade, i alla fall i tre serier, säger Daniel Rönnbäck i Bodens BS.

En sådan här start, säger Daniel Rönnbäck, ger en positiv känsla och självförtroende inför säsongens första bortaresa. Nästa helg reser Bodens BS till Norrköping och Nässjö för matcher mot BK Kaskad och Team Clan.
- Tacksamt att få börja med två hemmamatcher, nu kommer elddopet nästa helg mot två riktigt bra hemmalag, säger Daniel Rönnbäck.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se