den 4 november 2020

Förbundet väljer att fortsätta skjuta upp matcher i den Nationella serien

Svenska Bowlingförbundets grundsyn är att det nationella seriespelet ska fullföljas så långt det går. och bedömer att det ännu är möjligt att genomföra seriespelet genom att skjuta fram matcher med lag från regioner med skärpta, allmänna råd.

Skärpta allmänna råd för Jönköping, Örebro och Halland infördes den 3 november och gäller till och med den 24 november. För lag i dessa tre regioner berörs omgångarna 7, 8 och 9 vilket gör att matcher där lag från dessa regioner deltar skjuts upp och flyttas fram till nya speldatum. Det gäller alla matcher där lagen deltar, både lagens hemma- och bortamatcher. 

Mer information om nya matchdatum och tider för dessa matcher kommer när seriekommittén är klar med sin översyn av serierna och övriga konsekvenser.

I nuläget har åtta regioner, Uppsala, Skåne, Stockholms, Västra Götaland, Östergötland, Jönköping, Örebro och Halland infört Folkhälsomyndighetens skärpta, allmänna råd. De skärpta allmänna råden för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland infördes tidigare och gäller till och med den 19 november.

För Skåne och Uppsala gäller de till den 17 november vilket gör att för dessa fem regioner berörs i nuläget matcher i omgång 7 och 8.

Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd kan förlängas tidsmässigt av regionerna och förbundet följer utvecklingen noga. 

 

LÄNK: SvBF information 4 november 2020 regionala råd

Skriv en kommentar