den 11 februari 2020

Eskilstuna vann i BHL

BHL-Ligan är en av Svenska Bowlingförbundets enklaste serieprodukter. Matcherna spelas mellan lag med mellan tre och fem spelare avslutar fem serier, i spelformen Bakers där varje spelare slår en ruta i taget för lagets serie, på sin hemmahall. När båda lagen sedan har rapporterat in resultatet syns det i Bowlingens IT-system och en segrare kan koras.

En av de jämnaste, och mest välspelade, matcherna i vårens Bowla-hela-livet-ligans andra omgång var den i grupp 5 mellan Eskilstuna BK BHL och Trolle BK BHL 2. Hallföreningen från Eskilstuna vann både sin serie förra säsongen, och lottdragningen bland vinnarna för att få pris. Priset består av tre timmars träning av en ETBF-utbildad tränare.

Första matchen för säsongen förlorade de dock, men i den jämna matchen mot Trolle nu senast blev det seger. Tack vare en avslutnings-serie på 190 kunde de gå ikapp, och förbi, motståndarna från Karlskrona. Segern skrevs till 946 mot 920 för Bernt Wigholm, Peter Söderlund och Mats Andersson.

Även Eskilstunas andra-lag vann sin BHL match i den här omgången. De slog ett ungdomslag från BK Sigma i Upplands Väsby. Trolles andra-lag var också inblandade i en jämn drabbning, när de mötte King Cobra BK från Lindesberg.

Cobrorna tog tidigt ledningen men Trolle lyckades vända och när de slog 194 i sista ryckte de ifrån till en seger med 42 poäng över de fem spelade serierna, i spelformen Bakers. Sandra Heidenberg, Eva Petersson och Erika Heidenberg sparade sin bästa serie till sist och säkrade, med den, en fin seger.

Nästa omgång ska vara färdigspelad om två veckor, den 24/2.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se