den 6 november 2019

El Clasico: ”Det låter som ett dåligt facit”

Till helgen spelas bara tre Elitseriematcher, men en av dem är det vi kallar Bowlingens El Clasico. Mesta mästarinnorna Spader Dam mot Team X-Calibur.
- Det är ju matcher man, såklart, vill vinna, säger Nina Flack i X-Calibur.

Av de senaste tolv matcherna mellan dam-dominanterna Spader Dam från Helsingborg och Team X-Calibur från Partille har de mesta mästarinnorna från Skåne vunnit tio matcher. Nina Flack och hennes lagkompisar har bara vunnit de två finalmatcher som resulterade i SM-guldet 2018 på de tre senaste åren.
- Det låter som ett dåligt facit från vår sida, säger Nina Flack.

De fyrfaldiga svenska mästarinnorna från Partille har inte vunnit en ligamatch mot Spader Dam sedan den 10e september 2016.
- Det är ju matcher man, såklart, vill vinnna. Samtidigt är det slutspelet som gäller och jag tror att de tänker lika dant, säger Nina Flack.
- Vi kommer gå all in och precis som vanligt, och förhoppningsvis slutar det med vinst till oss, säger Jenny Wegner i Spader Dam.

Med bara åtta lag i damernas Elitserie blir det färre matcher att samla poäng på för att ta sig till slutspelet, men Nina Flack ser det ändå som serielunk och siktar mot slutspelet.
- Hela serien blir en lång transportsträcka, speciellt nu med mindre lag i serien, säger hon.

Team X-Calibur, som den här säsongen har lite ont om folk ligger just nu femma i damernas Elitserie minst antal spelade matcher. De har en etta i förlustkolumnen, i säsongens första El Clasico. Men deras toppspelare är i form med Europacupvinnaren Joline Persson Planefors i toppen.
- Många har haft en bra sommar och höst. Vi får hoppas att allt klaffar för oss och då kommer vi kunna ge dem en match, även om slutspelet är det viktigare, säger Nina Flack.

Hemmalaget i helgens El Clasico, Spader Dam, har 17 raka segrar i Världens bästa liga och kommer till drabbningen med gott självförtroende.
- Vi är ett väldigt starkt lag just nu och vi ser fram emot en grymt rolig och jämn match i helgen, säger Jenny Wegner.

Den prestigefyllda matchen i Helsingborg är dock inte Team X-Caliburs enda match den här helgen. De börjar sin lördag i Nässjö mot BK Högland.
- Det blir säkert en jämn match. Vi vann mot dem första ligahelgen men de vill säkert ha revansch och har ju hemmaplan som en fördel, säger Nina Flack.

En match spelas den här helgen i herrarnas Elitserie. Det är serietvåan BKF Falkenberg som åker upp till Örebro för att möta nykomlingen BK Glam som har haft en tuff start på säsongen med fem raka förluster och en bottenplacering, så här långt, i Världens bästa liga.

 

Text: Markus Hegnelius
markus.hegnelius@swebowl.se