den 24 oktober 2020

Dubbla vinster för Team Pergamon BC F på västgötatur

Team Pergamon BC har visat att de inte enbart besitter kapaciteten att ställa upp med ett A-lag i världsklass utan även ett starkt farmarlag. Denna helg visar de ytterligare en gång att de alltid är redo att ge sina motståndare ordentligt på nöten - även på dubbla bortamatcher. 

Denna omgångs Sydallsvenska inleds i Tidaholm hos Marbodals BS vilket också skulle bli det första stoppet för Team Pergamon BC F på lördagens bortasväng. Redan i rubriken avslöjades det hur denna match skulle gå. Pergamon inledde starkast med fyra poäng vilket följdes av ett godkänt försök av Marbodal med tre poäng mot två. Redan i tredje serien satte däremot Pergamon punkt för matchen genom att lämna sina motståndare poänglösa och slutligen vann de med 13-7.

Pergamons Benjamin Jonsson briljerade både med sin jämnhet seriemässigt och med sin höga nivå - 1012 poäng. Även de två efterföljande lagkamraterna Jesper Larsen och Andreas Kleinschnittger hittade höga siffror med 970 respektive 901 poäng. Högst slagning i Marbodals BS innehade Mats Knutsson med 851.

 

Samtidigt i Värnamo skulle ytterligare ett hemmalag få se sig besegrade när Forsheda BK tog emot BK Femtionian. Även denna match inleddes med ett bortalag som fick en stark start och ett hemmalag som fick slå tillbaka. Matchen var inte avgjord efter tre spelade serier dock med Femtionian hade säkrat oavgjort och norpade precis den poäng som krävdes i den slutgiltiga serien för att få med sig en vinst i bagaget.

Matchens högsta slagningar stod Forshedas Jimmy Andersson och Roberth Carlsson för med 932 respektive 896 poäng. I vinnande Femtionian innehade William Olofsson högst slagning med sina 893 poäng tätt följd av Jenny Wegner och Christoffer Narberg - båda med 891 poäng.

 

Ytterligare ett skånskt lag skulle ha framgång i sin match bara en stund senare när BK Full House mötte IFK Borås på hemmaplan. I denna match tog ängelholmarna ett solitt grepp om matchen redan från början och bibehöll det matchen ut. En match de vann med 16-4.

Matchens högsta slagning innehade hemmalagets Jason Jerfström med sina 870 följt av gästernas Henrik Einarsson på 860 poäng.

 

Bara några minuter senare skulle även nästa hemmalag nå framgång - denna gång i Göteborgs Strike o Co där IK Sterling tog emot Lunds BK Mamba. Likt Femtionian hade Sterling säkrat oavgjort efter enbart tre spelade serier och även här gjorde de precis vad som krävdes för att kamma hem vinsten - med en poäng i den sista serien vann de med elva poäng mot nio mot gästande Mamba.

Trots förlusten var det en spelare ur just Lunds BK Mamba som innehade matchens högsta slagning i form av Magnus Andersson med sina ytterst tjusiga 973 poäng. I Göteborgslaget var det Fredrik Westerberg som stod högst upp i poänglistan - 902 poäng. 

 

Strax innan lunch, i Olofström, tog hemmalaget Olofströms BS emot BK Cahoot - ytterligare en match som skulle följa det senaste mönstret. I denna match var det dock bortalaget, BK Cahoot, som inledde något starkare med tre poäng mot två. Efter den första serien vände dock matchen och gick i Olofströms riktning resterande tid då de slog till med 4-1 i samtliga serier och därmed tog hem vinsten med 14-6.

I Olofströms BS var det Lukas Andersson, Dennis Vrabac och Pontus Persic som hade höga slagningar i form av 938 respektive 933 och 915 poäng. I Cahoot var det Johnny Hall som innehade högst slagning med sina 861 poäng. 

 

Dagens jämnaste match blev Malmöderbyt mellan Bulltofta BK och Kulladals BS F1. Resultatet vägde över både åt det ena och det andra hållet under matchens gång men aldrig så att något av lagen drog iväg banpoängmässigt vilket resulterade i att matchen slutligen landade på 10-10.

Matchens, tillika Kulladals högsta slagning, stod Bengt Petersson för med 878 poäng och Bulltofta var det Stefan Borglin som hade högst poäng med sina 845.

 

Under tidig eftermiddag besökte BK Femtionian Nässjö med förhoppningar om att reprisera förmiddagens vinst - denna gång var motståndet Team Clan BK F1. Det skulle bli en tuffare match för Skånelaget som hamnade i underläge redan från start och smålänningarna lyckades därtill med vad skåningarna gjorde tidigare - de säkrade oavgjort. I sista serien slog Clan därtill med ytterligare 3-2 vilket innebar en vinst med 13-7.

Både Håkan Fasth och Edward Karle blev matchbäst i detta sydliga möte med 897 poäng vardera. I Femtionian var det Anna Andersson som stod för högst siffror med 872 poäng. 

 

Lunds BK Mamba skulle inte få det mycket roligare när de nu ställdes mot BK Virveln - snarare tvärtom. Lundbylaget greppade ett starkt tag om matchen initialt och lyckades därtill bibehålla det matchen igenom. Efter tre serier var matchen vunnen och slutligen landade den på 14-6. Kevin Karlsson var på gott spelhumör denna lördag och slog till med kanonslagningen 1007 poäng - det vill säga sydallsvenskans andra tusenslagning för dagen.

Mattias Petersson fick högst poäng i Lunds BK Mamba med sina 841. 

 

Åter till Team Pergamon BC F som både får inleda och avsluta dagens sydallsvenska - denna gång i Skara och mot BK Kåess. Hemmalaget hade en tuff inledning på matchen - endast en banpoäng efter två spelade serier och tuffare skulle det bli. I tredje serien avgjorde Pergamon och segern var deras för att slutligen vinna med 14-6.

Högst slagning i hallen tillika laget stod Pergamons Axel Engblom och Lukas Landin Andersson för med 912 respektive 908 poäng. Den spelare i Kåess som var i toppen var Mattias Tiveljung som slog 883 poäng. 

 

Text: Amanda Steén Skriv en kommentar