den 27 november 2021

Dubbla segrar i Stockholm för Spader Dam

Mesta mästarinnorna från Helsingborg: Spader Dam hade dubbel borta i Stockholm där den första utmaningen var säsongens första repris på den senaste SM-finalen mot B-K Eva. På Högdalens banor, preparerade med Elitserien 37, satte de himmelsblåa gästerna tonen med en inledning på 1741 och 4 - 1. En start som lugnade VM-medaljören Jenny Wegner.
- Klart det var skönt att känna att vi inte behövde jaga, säger hon.

Spader fortsatte vara det bättre laget och ledde med 8 – 2 i halvtid och lyckades hålla ifrån till en seger med 13 – 7. Katrin Jansson bäst hos segrarna med 899 och 4 banpoäng ihop med Josefine Linderoth.

Eftermiddagens motståndare var Hammarby IF BF på Brandbergen. Igen startade de regerande mästarna från Helsingborg strålande och höll sedan ifrån hela matchen. Det var toppen av tabellen mot botten av tabellen och det avspeglas i resultatet 18 – 2 till Spader Dam där 21-åriga Hanna Jönsson, på avtal från BK Allön, Kristianstad, gjorde Elitseriedebut.
- Fantastisk insats av Hanna. 808 och hade ett bra och tryggt spel rakt igenom, säger Jenny Wegner som är nöjd med lördagens insats.
- Vi tar med oss fyra stabila poäng hem till Skåne. VI kände att vi hade bra koll på läget under båda matcherna, säger hon.  

Med fyra poäng på två matcher i huvudstaden behåller Skånskorna serieledningen från rivalerna Team X-Calibur, som dock har två matcher färre spelade.
- Det är ingenting vi fokuserar på, vi har bara siktet på slutspelet. Detta är bara en transportsträcka, flinar Jenny Wegner.

Team X-Calibur hade idag besök av seriens bottenlag BK Merci hemma på John Scotts i Partille. Världsmästaren Joline Persson Planefors var avbytare och lite andra, nyare spelare fick chansen.
- Att hitta lagsamarbetet har gått bra, även fast vi har spelare på olika orter. Vi stannade kvar förra helgen efter matchen för att hänga och för att bygga upp en sammanhållning, vilket är viktigt, säger Hanna Engberg.

2018 års svenska mästarinnor var klart bättre än motståndarna från Örebro i alla serier och vann klart med 16 – 4 och hade nästan 700 poäng mer i slagpoäng. Alida Molander och nyförvärvet Ulrika Heuvelman tog fyra poäng hos segrarna.
- Det var en bra insats av laget med många bra slagningar. Skönt avslut på året, säger Hanna Engberg i X-Calibur.

Nu väntar ett uppehåll fram till 15/1 2022 för damernas Elitserie och Team X-Calibur fortsätter jobba på spel och sammanhållning för att behålla formen till nästa år.
- Vi har haft en dialog i laget om att träningarna fortsätter och att det gäller att försöka närvara. Sen är det många av oss som ska spela individuella tävlingar under uppehållet, säger Hanna Engberg.