den 20 maj 2021

Det ser ljust ut för seriestarten

Svenska Bowlingförbundet jobbar fortfarande efter planen att starta den nationella serien helgen den 11–12 september.
- Vi har en stor förhoppning om att komma igång då, säger sportchef Michael Granström.

I inbjudan till den nationella serien säsongen 2021 / 2022 som gick ut i April står det att Svenska Bowlingförbundet jobbar efter att serien ska starta i mitten på september, ”som vanligt”. Den planen står fortfarande fast.
- Med tanke på utvecklingen och att de möten vi har med RF, så andas det optimism. Men den vaccinationsplan som finns, om den följs och allting ser ljust ut för det, så ser vi att vi borde komma igång med serien som det är sagt. Det är vår stora förhoppning, säger Michael Granström, sportchef på Svenska Bowlingförbundet.

Det finns också en plan B. Om inte nationella serien kommer igång som planerat så finns det en plan B där säsongen istället startar helgen 16–17 oktober. Sista dagen för anmälan är dock 27 maj.

Från och med 1 juni 2021 kommer barn och ungdomar födda 2002 och senare, enligt Folkhälsomyndigheten, att kunna tävla i enstaka matcher. Men för vuxna gäller fortfarande tävlingsförbud.
- Det finns fortfarande ett generellt tävlingsförbud och vi hoppas att man under sommaren har möjlighet att släppa på det så att många bowlare kan spela sina tävlingar, komma igång med träningen och kan förbereda sig på ett bra sätt inför seriestarten, säger Michael Granström.

Möjligheten att träna finns redan nu, så länge man följer de rekommendationer och restriktioner som Regeringen, Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Bowlingförbundet har gått ut med.
- Möjligheten att träna finns idag, möjligheten att tävla finns inte idag, men träna kan man fortfarande göra, säger Michael Granström och fortsätter:
- Men det ska bli underbart när allting kommer igång igen till hösten. Hoppas verkligen att alla följer rekommendationerna så att det blir så, säger han.

 

Text: Markus Hegnelius