den 21 november 2019

”Det är helt galet… det finns inte ord”

Josefin Hermansson och Jenny Wegner är nominerade till radiosportens Jerring-pris för sitt VM-guld i Las Vegas i somras. - Jag hoppas verkligen att hela bowlingsverige lägger ner en minut och går in och röstar, säger Jenny Wegner.

Redan för någon vecka sedan fick världsmästarduon Josefin Hermansson och Jenny Wegner reda på att de blev nominerade till, inte bara Årets lag på idrottsgalan utan också, ”Folkets pris”: radiosportens Jerring-pris, vilket presenterades idag.
- Det har varit så svårt att hålla det hemligt. Jag har varit nära att försäga mig så otroligt många gånger. Men det var så stort att det fick hållas på, säger Josefin Hermansson som visste det före sin dubbelpartner Jenny Wegner.
- När jag väl fick reda på det ringde vi till varandra och bara skrek, säger Jenny Wegner.

För Josefin Hermansson, som spelar för Team X-Calibur, blev det en chock när radiosporten ringde och berättade att de är nominerade till ett av Sveriges finaste priser.
- För det första fick jag ett sådant otroligt adrenalinpåslag och hjärtklappning. Jag trodde att jag hade hört fel. Men sen när vi gick in på teknikaliteter om radiointervju och att det var hemligt och sådär, då gick det upp för mig. Det är sant, säger 29-åringen.

- Jerringpriset får ju svenska folket rösta fram, det är väldigt stort. Jag hoppas verkligen att hela bowlingsverige lägger ner en minut och går in och röstar. Det här är stort, inte bara för oss i landslaget, som spelade VM, utan också för sportens skull, säger Jenny Wegner

De båda världsmästarna hoppas att båda nomineringarna, både Årets lag på idrottsgalan och nomineringen i Jerringpriset ger sporten bowling mer uppmärksamhet.
- Jag hoppas att fler människor får upp ögonen för sporten. Att fler ser att den är en väldigt tuff och väldigt stor sport runt om i världen, och att de ser vad bowling faktiskt innebär, säger Jenny Wegner.
- Jag tänker att vi under galans gång inte bara kommer synas en gång, utan två gånger, minst. Att vi får synas och får det erkännande som sporten förtjänar. Och jag hoppas att det kan få folk lite mer intresserade av hur bowling, som sport, går till, säger Josefin Hermansson och fortsätter:
- Jag hoppas att det finns något bra sätt att förvalta det här i bowlinghallarna runt om i landet. Det kommer krävas engagemang, inte bara från Svenska Bowlingförbundet utan även personligen, från föreningar och bowlinghallar, säger hon.

Gå in och rösta på Josefin Hermansson och Jenny Wegner i Jerringpriset här: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3295&artikel=7343113 , ring 099- 206 06 (Det går att ringa en gång varje dag), eller rösta i Duo-appen. Eller rösta på alla ställena.