den 8 september 2019

Danske Carsten Hansen vann Storm Lucky Larsen Masters

Under den sista kvaldagen tog dansken Carsten Warming Hansen ledningen i Storm Lucky Larsen Masters med världstourtävlingens enda slagning över 1500. 6 serier mellan 242 och 266 gjorde att 26-åringen vann kvalet med 1520, och han gjorde det med bara ett klot.
- Den bara fortsatte strikea. Jag har egentligen aldrig gillat den här bowlinghallen men de här nya banorna verkar passa mig, säger den danske VM-medaljören.

Den kraftfulle dansken fortsatte sedan i finalspelet att hålla ett jämnt och bra spel. Med bara en serie under 216, och en topp på 299, snittade Carsten Hansen 240 genom dagens 12 finalserier och tog förstaplatsen i kvällens stegfinal, i finalen fick han möta den amerikanske tvåhandsspelaren Chris Via som vann först över Jake Peters, med 245 mot 238; och sedan mot Michael Tang, 247 mot 200.
- Jag försökte bara att inte tänka och tro på mig själv, säger Carsten Hansen.

Den amerikanske världsmästaren i lag från 2017 fortsatte att bomba fickan, i stegfinalen hade 27-åringen bara ett slag som inte träffade mellan kägla ett och tre. Men nu mötte han sin överman. Carsten Hansen inledde finalen med 10 raka strike innan han fick kvar kägla 3. Med 289 mot 247 vann dansken sin första PBA-titel.
- Glädje, bara glädje, säger Carsten Hansen.

Tävlingens frontfigur Martin Larsen sa när han presenterade segraren att det var en väldigt värdig segrare av årets Storm Lucky Larsen Masters.
- Vinner man kvalet, de tolv serierna som leder upp till stegfinalen, och finalen. Då är man värdig, säger Martin Larsen och fortsätter:
- Han ”matchade” verkligen upp mot banorna här. Ibland är det bara så att det passar. Han var bäst, så är det bara, även om de andra pressade honom, säger den tidigare världsettan.

Publiken på Olympia i Helsingborg bjöds på fantastisk bowling av alla de världsstjärnor som kommit för att spela tävlingens tredje upplaga. Bland annat slog Nick Pate 1081 på de fyra första serierna i finalsteg 2. Chris Via avslutade samma steg med 275 och 276 för att påbörja steg 3 med 266 och 267, 1084 över fyra serier.
- Det har varit världsklass. Jag som bowlar mot dem vet hur bra de här grabbarna är, så det är roligt att de kommer hit och visar upp vad de kan för den svenska publiken, säger Martin Larsen.

Någon som verkligen visade upp sig var Joline Persson Planefors. Den dubble silvermedaljören från VM blev bästa svensk på 15e plats. Damlandslagsspelaren slog alla svenska män och flertalet internationella storstjärnor.                   
- Det har ju varit en väldigt bra tävling, första tävlingen på lika villkor utan hcp. Man vet ju att man ska kunna prestera, men det är inte ofta man klarar sig så långt utan hcp. Jag är jättenöjd, säger 28-åringen.

Tidigare har damer haft 8 på hcp i internationella tävlingar, men i årets tävling är det borttaget och damerna tävlar på samma villkor som herrarna. Men trots skillnader i muskelstyrka, fart och rotationer imponerade Joline Persson Planefors mycket.
- Det är tufft, jag klarar mig från att komma så långt vänster som de andra gör. När det kommer att man måste stå framför klotreturen, jag har inte ett sådant spel. Det är tufft som fasen. Man får se det som en utmaning, säger värmländskan.  

Kan man säga att din precision slog killarnas kraft idag?
- Ja, det kan jag skriva under på, säger en glad Joline Persson Planefors.

 

Skriv en kommentar