den 19 januari 2020

Damelit: Höglands dag i Norrköping

Nässjötjejerna började med att besegra Hammarby. De inledde med tre raka 5-0 innan Bajen fick en tröstpoäng i sista serien. 19-1 till Högland alltså. Ida Andersson hade dagens högsta slagning med 945 och tog dessutom fyra banpoäng tillsammans med Viktoria Sofková. Full pott i banpoäng fixade också Sanna Pasanen i par med Judith Friman och duon Lisa Lindell/Sabina Asplund.

 

Parallellt med Hammarby och Högland spelade B-K Eva och Spader Dam. Evorna är det lag som slagit Spader flest gånger de senaste åren och så blev det även nu. Med god marginal dessutom.

-       Vi hade lagt upp en plan och höll oss till den, säger Lena Sulkanen. Spader hittade inget riktigt spel i början, men det gjorde vi och därför blev det stora siffror inledningsvis.

Det stod 9-1 till B-K Eva innan Spader vaknade till och vann den tredje serien, men Eva-tjejerna vann den sista och matchen med 15-5. Sex Evatjejer över pari med Anneli Blomqvist i topp med 908. Cajsa Wegners 875 var högst hos Spader Dam.

 

Eva och Högland möttes i nästa match. Resultatmässigt var Högland betydligt bättre, men vi spelar om banpoäng och där var det jämnare. Högland vann första serien med 3-2. Evorna tog den andra med samma siffror. En jämn tredjeserie slutade 3-2 till Högland och därmed ledning med 8-7. I sista serien var Högland klart bättre och vann till slut med 12-8. Höglands Malin Johansson matchbäst med 914.

 

Spader Dam samlade ihop sig inför mötet med Hammarby och hade avgjort efter tre serier. Då stod det 13-2 i skånefavör och slutsiffrorna skrevs sedan till 16-4. Jenny Wegners 876 var bästa slagning hos segrarinnorna, men matchbäst var Hammarbys Katrin Fahlström med 920.

Skriv en kommentar