den 25 januari 2020

Damallvenskan: Nästan bara hemmasegrar

Stjärnan inledde sin bortaresa med att spela oavgjort i matchen mot Sollentuna. Serieföljden var 2-3, 3-2, 4-1 och 1-4, så mycket mer oavgjort kan det inte bli. Stjärnans Jessica Park fick till hela 895 medan Marit Aasens 751 var högsta slagning för Sollentuna.

 

Sandviken ville behålla hela poängen för sig själv och besegrade Stjärnan med 11-9. Hemmalaget hade ordnat med poäng redan efter tre serier då det stod 10-5. Stjärnan försökte kopiera mönstret från Sollentuna, att vinna sista serien för att nå oavgjort, Sandvikens seger var emellertid aldrig i farozonen eftersom de hade ett bord som gick till dem med god marginal. Evelyn Johansson var bäst hos vinnarna med 809, men i Stjärnan hade Sara Wilforss 868, Annica Domberg 831 och Jessica Park 821.

 

Serieledande Sundbyberg tog emot B-K Eva F och tog en ganska komfortabel seger, även om Evorna tog ledningen med 3-2. Det var en väckarklocka för SIK, som sedan tog 5-0, 4-1 och 4-1 för seger med 15-5. Amelie Holgerssons 877 var matchbäst.

 

I Södra gruppen fick Calluna till en viktig seger mot Högland F. Boråstjejerna släppte bara två banpoäng ifrån sig – en i första serien och en i sista – och segerresultatet blev 18-2. Det var tätt i toppen, där Sofia Lassila och Ann-Britt Östensson båda hade 808, före Susanne Brinks 805. Höglands Linda Johansson skuggade Callunatrion med 802.

 

Höglandtjejerna hade inte lyckan med sig i Skövde heller. Oden vann alla serier och till slut matchen med 16-4. Segrarnas Charlotta Malmer toppade med 839.

 

Trolle tog ledningen mot både Söder och Hässle, men det höll inte hela vägen i någon av matcherna. I Kristianstad blev det 12-8 i hemmafavör. Söder fixade segern främst genom att knipa nio poäng i andra och tredje serien. Söders Pernilla Håkansson bäst med 810.

 

Även Hässle passade på att ta nio banpoäng i mittenserierna i sin segermatch, som slutade 13-7. Här var Marthina Lundgren bäst med 809.

 

 

Vi har tagt fyra banpoäng!

Amelie Holgersson och Lina Elfström, SIK                     SIK – B-K Eva F

Sofia Lassila och Jenny Nilsson, Calluna                        BK Calluna – BK Högland F

Ann-Britt Östensson och Karin Johansson, Calluna

Susanne Brink och Karin Hjertén, Calluna

Emma Wildenhjärta + partners, Söder                          BK Söder – BK Trolle

Charlotta Malmer + partners, Oden                              BK Oden – BK Högland F

Tilda Lindberg och Olivia Malmer, Oden

Ottilia Gunnarsson och Linda Olsson, Hässle                BS Hässle – BK Trolle

Skriv en kommentar