den 11 januari 2020

Damallsvenskan: Sundbyberg fortsatt i topp

I damernas Norra Allsvenska ser Sundbyberg ut att vilja ta sig tillbaka till elitserien. Lördagens seger mot Stånga gör att försprånget till de närmaste konkurrenterna har ökat.

Sundbyberg tog emot tvåan i serien Stånga och det såg ut att kunna bli en jämn match. Stånga började bäst och tog ledningen efter första serien med 3-2. Men Sundbyberg har rutin och kunde komma tillbaka i matchen och med 5-0 i slutserien blev Sumpans segersiffror 15-5. Individuellt toppade Stångas Camilla Olofsson med 822.

Gotlandslaget Stånga hade en match till i Stockholm. Här såg det länge ut att kunna bli en seger då Stånga efter två serier mot B-K Eva F ledde med 7-3. B-K Eva kom dock tillbaka i matchen och kunde gå ikapp och ordna ett oavgjort resultat. I matchen var Stånga Sara Pettersson individuellt bäst med 819. I B-K Eva hade Cecilia Solen 816.

I lördagens tredje match i damallsvenskan var Sollentuna BwK på besök i Sandviken. Hemmalaget Sandvikens AIK såg ett tag att gå emot en total seger då man efter tre serier ledde med 15-0. Nu slutade Sandvikens seger istället till 18-2.

 

Skriv en kommentar