den 16 november 2019

Damallsvenskan: Storseger för SIK i Norra - bra bortasväng av Söder i Södra

I Norra Allsvenskan spelade AIK och Sandviken en mycket jämn match på Bowlorama, så jämn att det blev 10-10. Hemmagänget var lite bättre de första två serierna och hade ledningen med 6-4, men gästerna tog samma siffror på andra halvan. AIK:s Joanna Eng bäst med 810.

Inte heller i Västerås ville det sig för Sandviken. Stjärnan var genomgående lite bättre och kunde vinna med 13-7. Jessica Park gjorde 899 för sitt Stjärnan. I Sandviken hade Maria Arnöman 856 och Emma Hellström 838.

 

B-K Eva F tog emot Sollentuna hemma i Högdalen och satte upp ett ganska högt tempo. Efter halva matchen var hemmalaget i ledning med 7-3. Sollentuna vann de sista två, men Evorna knep tillräckligt många poäng för att hålla undan till seger med 11-9. Zoë Trender topp i Eva med 801.

Det blev definitivt inte lika jämnt mellan Sundbyberg och Sollentuna lite längre fram på dagen. Gästerna lyckades ta en poäng i serie två, men annars var det hemmalaget för hela slanten och 19-1 i slutresultat. Pernilla Arvidsson var matchbäst med 794.

 

I Södra Allsvenskan var Söder på turné. Första matchen var mot Hallandia i Falkenberg. Hemmalaget, som har det tungt i år, var aldrig nära sina gäster. Söder hade avgjort efter tre serier och vann till slut med 15-5. Ina Norlin klart bäst efter gediget spel med sina 860, följd av Hanna Jönsson med 804 och Josefin Allsten på 800 prick.

I Partille var det tuffare för Söder. X-Calibur tog de tre första serierna med 3-2. Det var inga jättemarginaler, men totalerna landade hos hemmalaget i början. Först i sista serien lyckades Söder få med sig några extra poäng och räddade med det matchen till oavgjort. Söders Pernilla Håkansson hade högsta slagningen med 863. Ina Norlin följde med 825. Samma resultat hade Alice Flodin, som toppade i X-Calibur.

 

  

Vi har tagit full pott!

Zoë Trender och Annica Nymark, B-K Eva                    B-K Eva – Sollentuna BwK

Cecilia Solén och Jessica Augustinsson, B-K Eva          

Pernilla Arvidsson och Kamilla Christensen, SIK           SIK – Sollentuna BwK

Ellinor Heneskär och Lena Gref, SIK

Lina Elfström och Amelie Holgersson, SIK

Josefin Allsten och Pernilla Håkansson, Söder              BK Hallandia – BK Söder

Josefin Allsten och Pernilla Håkansson, BK Söder         Team X-Calibur F – BK Söder

Ina Norlin och Emma Wildenhjärta, BK Söder

Skriv en kommentar