den 18 september 2021

Damallsvenskan: Sandviken och Oden utan förluster

I Norra gruppen var både Sandviken och AIK på ett ypperligt spelhumör när lagen möttes i Sandviken. Gästerna drog det längsta strået i första serien och ledde med 3-2, men så hittade hemmaspelarna in ordentligt i serie 2. Moa Jonsson visade vägen med 244 och laget landade på 1667. 5-0 blev det, men AIK stretade emot bra, och så även i tredje serien. Den slutade 3-2 till Sandviken och var en riktig rysare! AIK vann första bordet med 9. Andra med 2. Sandviken vann tredje bordet med 6. Fjärde bordet tog Sandviken med marginal, 71 poäng, och därmed även totalen. Sandviken tog sedan även sista serien med 3-2, men här vann AIK ett bord och totalen. 

Moa Jonsson var bäst hos segrarna med 859, följd av Mia Arnöman med 844. Matchbäst blev emellertid AIK:s Nathalie Asklund med fina 861. Maria Lindius gjorde 835.

 

Prime var på Gotland och hälsade på i Stånga. Prime kunde vinna klart efter fyra gånger 4-1. Helene Fischbach toppade Prime med 834, och även Annika Kilander tog sig över parigränsen med 801. Stångas Camilla Olofsson hade 833.

 

I Södra gruppen följde Hässle upp förra helgens meriterande seger med att ta två poäng på sin bortaresa till Falköping och Linköping. Oden började starkt med 1654 och 1522 och hade 9-1, och vann sedan tredje med 4-0 av bara farten. 4-0? Nagelbitare även här! Ett bord oavgjort, ett vanns med 7 och ett tredje med 2 … På det fjärde bordet skiljde det 46, så där var det lite klarare. Hässle vann sedan sista serien men Oden matchen med 14-5. Anneli Göransson toppade hos segrarna, men Hässles Marthina Lundgren var på hugget med 861.

 

Lundgren visade form även i Linköping. Här var läget det omvända mot i Falköping, för här gick Hässle ut starkast och hade säkrat seger efter tre serier. Matchen slutade 13-7 till gästerna, sedan Zorita hade tagit lite revansch på sig själva och vunnit sista serien med 4-1. Marthina Lundgren gjorde 833 här och var klart bäst. Karin Wiklund var bäst hos hemmalaget. 

Vi har tagit full pott!

 

Mia Arnöman och Emma Hellström, SandvikenSandviken - AIK

Josefin Westerberg och Natalie Burman, Sandviken

Annika Kilander och Mia Collin, PrimeStånga - Prime

Tessan Ahlquist och Ann-Charlotte Holm, Prime

Marthina Lundgren och Tina Montén, HässleZorita - Hässle

Annika Ström och Olivia Malmer, OdenOden - Hässle

 

 

Skriv en kommentar