den 14 september 2019

Damallsvenskan: Nykomlingarna tog plats i Södra

Årets första helg i de allsvenska serierna spelades åtta matcher. I Norra serien var det idel välbekanta lag, om än något åderlåtna Stockholmslag, och i Södra serien var nykomlingarna Oden och Hässle i farten. Båda tog två poäng!

 

Sandviken, som kvalade uppåt i våras, tog nu emot AIK. Hemmalaget var starkare hela vägen och kunde vinna med 12-8. Det stod 9-6 efter tre och Sandviken tog ett bord med rejäl marginal i sista serien, men de andra tre borden var desto jämnare. Den stora diffen gjorde att totalen kunde säkras och med det segern. Emma Hellström klart bäst med 858.

 

AIK fortsatte till Sollentuna för nästa match. Båda lagen har tappat spelare sedan förra säsongen, Sollentuna främst till nya damklubben Prime, och AIK både till Prime, SIK och Hammarby. Nu möttes de i en match som slutade 11-9 till Sollentuna, och där AIK bara har sju spelare i matchprotokollet.

 

-       Enligt BITS har vi använt en spelare som har B-licens, säger AIKs ordförande Ian Robinson från en golfbana någonstans i Skottland. Vi får undersöka vad som hänt, för vi har som målsättning att inte ha några B-licenser.

 

Annette Hofvander var bäst hos segrarna med 680. Nathalie Asklund i AIK var matchbäst med 683.

 

B-K Eva F stod för värdskapet när Stjärnan gjorde säsongens första resa till huvudstaden. Evorna vann alla serier och matchen med 13-6. Hemmalagets Cecilia Solén var spets med 824.

 

Stjärnan revanscherade sig genom att besegra fjolårets elitserielag Sundbyberg, som tappat Annika Kilander till Prime men fått Malin Brodin från AIK i utbyte. Gästerna tog ledningen  efter första, men SIK kunde kvittera till 5-5 efter två och sedan ta ledningen med 8-7. I sista serien var dock Stjärnan det starkaste laget och kunde ta den med 4-1 och med det också segern i matchen men 11-9. Stjärnans Jeanette Setthammar toppade med 842.

 

I Södra serien gick ett av fjolårets topplag på en rejäl dubbelmina. Calluna började med att förlora mot BK Högland F i Nässjö med 12-8 och förlorade sedan också mot nykomlingarna Oden i Falköping med 11-9.

Oden inledde skakigt och Calluna tog ledningen med 4-1, men när premiärnerverna väl var avklarade gick både serie 2 och 3 till hemmalaget med 4-1. 9-6 i hemmafavör inför sista serien, där Calluna vann tre bord. Det fjärde bordet gick till Oden och Tilda Lindbergs 248 bidrog i hög grad till att Oden även tog totalen och segern i matchen. Segrarnas Anneli Göransson var matchbäst med 778.

 

Det andra laget som var på bortaresa var nykomlingarna Hässle från Hässleholm. I Karlskrona var Hässle det starkaste laget. Det stod 13-2 till bortalaget innan Trolle vaknade till och kunde vinna hyfsa siffrorna i sista serien. Ottilia Gunnarsson  toppade med 820, före Ronja Jakobsson Edvall 800.

 

I Kalmar var Hässle däremot utan chans. Cahoot, som var så snubblande nära slutspel i våras, gjorde processen kort med gästerna. Jenny Johansson 831 och Johanna Hedlund 820 såg till att poängen stannade hos hemmalaget, som nog har kval i sikte igen.

 

 

 

 

 

 

Vi har tagit fyra banpoäng!

Lena Asklund och Felicia Berg, AIK                                                 Sollentuna –  AIK

Jeanette Setthammar och Johanna Winlund, Stjärnan                      SIK – Stjärnan

Jenny Johansson och Evelina Hedlund, Cahoot                                 Cahoot – Hässle

Johanna Hedlund och Frida Löhnert, Cahoot

Marthina Lundgren och Tina Montén, Hässle                                    Trolle - Hässle

Skriv en kommentar