den 21 september 2019

Damallsvenskan: Ny seger för Cahoot - 978 av Frida Löhnert

Nykomlingslagen i de allsvenska grupperna fortsätter att visa framfötterna. Calluna tog förvisso en gruvlig revansch på Oden efter förra helgens förlust, men Falköpingslaget hade redan grejat två poäng på bortaresan. Hässle besegrade Hallandia och i Norra gruppen tog Stånga två poäng på säsongens första fastlandstripp .

Oden var på sin första bortasväng för säsongen och fick med sig två poäng hem. Det var Högland F, som förra helgen besegrade Calluna, som fick sig en överhalning. Nykomlingarna ryckte till sig en ledning med 3-2 efter första serien och tog sedan tre raka 4-1 för seger med 15-5. Matchens högsta slagning hade Höglands Malin Johansson med 746.

Oden åkte vidare till Borås för att försöka ta ytterligare två poäng av Calluna, men där gick de bet. Calluna släppte bara ifrån sig fyra poäng på hela matchen och serieföljden 5-0, 4-1, 4-1 och 3-2 vittnar om att hemmalaget var klart bättre. Sofia Lassila i Calluna hade 808. 

X-Calibur F åkte iväg på en resa som visade sig bli poänglös. Första motståndare var Trolle i Karlskrona, där X-Calibur tog ledningen med 3-2. Trolle kontrade med 4-1 – i en knallhård serie - och 3-2 för ledning med  9-6, och även om X-Calibur vann sista serien så kom de inte i kapp. Trolle kan skriva in 11-9 i sin segerbok. Matchbäst var X-Caliburs Frida Granath med 790.

Inledningsvis såg det ut att bli ett bättre utfall i Kalmar, eftersom X-Calibur hade ledningen med 6-4 efter två serier, men sen hade Cahoot  bestämt sig för att det var nog. Hemmalaget tog 8-2 de två sista serierna för seger med 12-8. En som hade bestämt sig från start var Frida Löhnert, som dundrade in hela 978. Jenny Johansson kompade fint med 879 och Evelina Hedlund hade 805. I X-Calibur stretade Emma Lejman emot bäst med 860.

 

Tredje laget i Södra serien som var på bortaresa var Hallandia. Halländskorna, som fortfarande spelar i Falkenberg eftersom det inte finns någon bowlinghall i Halmstad som har ligaspelvar ett av kvallagen från i våras. Inledningsvis styrdes kosan mot Kristianstad där Söder  är obesegrade på hemmaplan i fyra säsonger. Hemmalaget var dock i gungning de första två serierna. Hallandia inledde med 4-1 och så följde en oavgjord andraserie, 2-2, för halländsk ledning med 6-3. Sen gjorde Söder som Cahoot, vände på steken genom två gånger 4-1 och seger med 11-8. Hallandias Sandra Granfeldt var matchbäst med 841.

Hallandias nästa motståndare var nykomlingarna i Hässle, som sannerligen inte är buskablyga. Gästerna hade inte mycket att sätta emot och Hässle hade 10-5 efter tre innan de dundrade in 5-0 i i sista som spiken i kistan. Linda Olsson toppade med 791, men Clara Andersson var bara en pinne bakom.

 

I Norra serien spelades bara två matcher idag. Stånga besökte först Västerås och sedan Bowlorama. Mot Stjärnan visade sig gotländskorna vara det starkaste laget. De vann alla serier och matchen med 15-5. Segrarnas Sara Pettersson hade matchens högsta slagning med 843. 

AIK var däremot alldeles för svåra för Stånga. 4-1, 4-0, 4-1 och 3-2 blir 15-4 i hemmafavör. Susanna Ahlms 841 och Nathalie Asklunds 816 bidrog starkt till segern. 

 

Vi har tagit fyra banpoäng!

 

Sofia Lassila och Catrine Lindström, Calluna                 Calluna – Oden

Karin Hjertén och Susanne Brink, Calluna

Frida Löhnert och Johanna Hedund, Cahoot                 Cahoot – X-Calibur F

Jenny Johansson och Evelina Hedlund, Cahoot

Clara Andersson och Linda Wehner, Hässle                  Hässle – Hallandia

Ronja Jakobsson Edvall och Hanna Olsson, Hässle

Sara Pettersson och Eva Bengtsson, Stånga                 Stjärnan - Stånga

Susanna Ahlm och Joanna Eng, AIK                             AIK - Stånga

 

Text: Catharina Blixt Jeppsson
cacca@swebowl.se