den 19 september 2020

Damallsvenskan: Dubbelseger för Calluna

Mot Högland F i Nässjö följdes lagen åt till 5-5, men sedan var det Calluna för hela slanten och 14-6 i slutresultat. Karin Hjerténs 770 var spetsen i Calluna. Mot Oden i Falköping tog gästerna kommandot från start och ledde med 8-2 i halvtid. Oden tog tredjeserien innan Calluna kunde fastställa segersiffrorna till 13-6. Bortalaget hade matchens topp i Susanne Brinks 830.

 

Hallandia inledde sin bortahelg med att besegra Hässle. Hemmalaget startade dock mest morgonpiggt och tog ledningen med 4-1, i en serie där det skilde mindre än tio pinnar på alla bord! Efter det satte Hallandia ner foten och kunde till slut vinna matchen med 12-8 och med Sandra Granfeldt som matchbäst med 748. Halländskorna fortsatte till Kristianstad för ett möte med Söder. De båda klubbarna brukar kriga i toppen och det blir ofta täta matcher lagen emellan. Dagens match var inget undantag. Idag var det Hallandia som tog ledningen med 3-2, men Söder kontrade snabbt och hade ledningen med 9-5 inför sista serien. Här tog Hallandia tre bord ganska klart, men Hanna Jönsson och Ina Norlin i Söder hade ett bastant grepp om sitt och gästerna nådde inte riktigt fram. Matchen slutade 10-9 i hemmafavör. Segrarnas Emma Wildenhjärta hade matchens högsta slagning med 788. 

 

I den Norra allsvenskan tog Sandviken två poäng på sin tur till huvudstaden. Första matchen spelades mot AIK på Bowlorama, där hemmalaget kunde vinna ganska bekvämt med 13-6. Nathalie Asklund bäst med 777.

Efter det såg Sandviken till att nykomlingarna Prime, som inledde med dubbelseger förra omgången, nu fick bita i gräset hemma på Gullmarsplan. Efter tre serier var det ledning till gästerna med 8-7 och knallhårt och fullständigt ovisst i sista. Matchen avgjordes i absolut sista slaget eftersom serien slutade 1429 för Sandviken och 1428 för Prime. 3-2 till Sandviken och därmed seger med 11-9. Primes Ann-Charlotte Holm i topp med 793.Vi tog fyra banpoäng:

 

Karin Hjertén och Susanne Brink, Calluna                   Högland F - Calluna 

Yvonne Martinsson och Hanna Perelius, Hallandia        Söder - Hallandia

Tina Montén och Marthina Lundgren, Hässle                Hässle - Hallandia

Nathalie Asklund och Felicia Berg, AIK                        AIK - Sandvikens AIK

 

Skriv en kommentar