den 30 november 2019

Damallsvenskan: Dubbel bortaseger för Cahoot

Trolle fick sig två rejäla överhalningar idag, först av X-Calibur F och sedan av Hallandia. X-Calibur vann med 18-2 efter två x 5-0 och sedan två x 4-1. Förra veckan hade X-Calibur Josefin Hermansson i F-laget – den här helgen var det Joline Persson Planefors som förstärkte. Det gjorde hon förträffligt genom sina 879.

Hallandia var inte riktigt lika överlägsna, men 16-4 är tungt det också. Det stod 11-4 efter tre serier och sedan spikade halländskorna igen med 5-0 i sista serien. Sandra Granfeldt åter bäst i sitt Hallandia, idag med 806.

 

Cahoot kämpade sig till fyra poäng på bortaplan. I första matchen tog Calluna ledningen med 4-1, men Cahoot kontrade med 5-0 i serie 2. Gästerna var nu uppvärmda och kunde vinna tredje med 3-2 och fjärde med 4-1 till seger med 13-7. Segrarnas Jenny Johansson toppade med 815 före klubbkamraten Frida Löhnerts 806.

I Falköping mot Oden startade Cahoot med ledning 4-1, men så lätt tänkte inte hemmalaget ge sig. Efter två serier stod det 5-5, sedan delar av Cahoot gått vilse. Kalmartjejerna fick rättning i ledet sista två och kunde ta hem matchen med 12-8. Hela fem spelare under 18 år i den här matchen, varav 16-åringen Tilda Lindberg var bäst i hemmalaget med 790. Matchbäst – igen – Jenny Johansson, nu med 896. Johanna Hedlund hade 836.

 

H-lagen Högland och Hässle delade systerligt på poängen när skånelaget gästade Nässjö. Det var en match som var väldigt upp och ned och böljade fram och tillbaka. Högland inledde med ledning 3-2. Efter det var det 7-3 och 8-7 i Hässle-favör innan Högland kunde ta sig ikapp genom att vinna sista serien med 3-2. Höglands Ida Elofsson bäst med 836.

När Hässle kom till Kristianstad visade Söder att det var deras hemmaplan och att de var det klart bättre laget. Söder tog första med 3-2, och sedan följde tre raka 4-1 till 15-5. Hässles Marthina Lundgren gjorde 814, men högsta slagning var Pernilla Håkanssons 865. Ina Norlin hade 810.

 

I Norra Allsvenskans enda match besegrade Stjärnan AIK med 12-8 hemma i Västerås. Stjärnan hade My Olsson på 835, Jessica Park på 818 och Sara Willforss på 808, men AIKs Nathalie Asklund toppade med 846.

 

  

Yes!! Vi har tagit fyra banpoäng!

Ida Håkansson och Sandra Eriksson, Team X-Calibur F   Team X-Calibur F – BK Trolle

Joline Persson Planefors och Emelie Samuelsson, Team X-Calibur F

Sandra Granfeldt och Linnéa Andersson, BK Hallandia   BK Hallandia – BK Trolle

Jenny Johansson och Ulrika Engberg, BK Cahoot           BK Oden – BK Cahoot

Pernilla Håkansson och Josefin Allsten, BK Söder           BK Söder – BS Hässle

Katarina Norlin och Emma Wildenhjärta, BK Söder     

My Olsson och Jessica Park, BK Stjärnan                      BK Stjärnan - AIK

Anne Larsson och Annica Domberg, Bk Stjärnan

 

 

 

Catharina Blixt Jeppsson