den 18 oktober 2020

Damallsvenskan: Cahoot leder i söder, AIK i norr

Cahoot fortsatte sin segersvit vid söndagens möte med Hallandia. Bordet Jenny Johansson 953 och Ulrika Engberg 935 var på yppersta spelhumör. Första serien gjorde de 526 och i andra 502 - det är svårslaget i fler divisioner. Cahoot var helt överlägsna och gled ifrån till seger med 18-2. Utöver Jennys och Ulrikas fina siffror hade Cahoot också Johanna Hedlund på 841.

I Borås tog emellertid segerraden slut. Cahoottjejerna var inte i närheten av att hitta samma fina spel som i Falkenberg. Förvisso tog de hem både första och tredje med 3-2, men Calluna tog 5-0 i andra serien och hade ledningen med 9-6 efter tre. Sista serien gick till hemmalaget med 4-1 och segern samma väg med 13-7. Callunas Susanne Brink matchbäst med 823, skuggad av Fatima Carlsson med 811. I Cahoot hade Frida Löhnert 814. 

 

I Norra allsvenskan tog AIK femte raka segern och toppar en lite haltande tabell. Idag var det Sollentuna som fick släppa poäng ifrån sig. AIK hade 12-3 efter tre och tålde att sista serien gick till gästerna med 4-1. AIK:s Nathalie Asklund i topp med 777.

Det var ingen lätt bortasväng för Sollentuna, för nästa motståndarlag var serietvåan Prime. Hemmalaget hade säkrat minst oavgjort efter tre serier och fortsatte med att ta 4-1 i sista också för seger med 14-6. Segrarnas Åsa Myrén var matchbäst med 790.VI HAR TAGIT FYRA BANPOÄNG!

Jenny Johansson och Ulrika Engberg, Cahoot                   Hallandia - Cahoot 

Johanna Hedlund och Frida Löhnert, Cahoot

Anelia Andersson och Emilia Greiff, Cahoot

Joanna Eng och Regina Siverling, AIK                              AIK - Sollentuna

Åsa Myrén och Ann-Charlotte Holm, Prime                       Prime - Sollentuna 

 

 

Skriv en kommentar