den 23 november 2019

Damallsvenskan: Alla bortalag fick med poäng hem!

X-Calibur F var snubblande nära att få med sig fyra poäng på dagens Skåneresa. I första matchen mot Söder hade gästerna hemmalaget i nere i brygga och ledde med 9-6, men Söder lyckades slingra sig loss från det hotande nederlaget. Klara 5-0 i sista serien vände till seger med 11-9. Katarina Norlin slutade med 247 för seger på bordet och blev också matchbäst med 853. Josefin Hermansson gästspelade i F-laget och toppade där med 832.

Mot Hässle var det däremot inget snack för X-Caliburtjejerna. Partillelaget rivstartade med att ta 5-0 och på det följde 3 x 3-2 och seger med 14-6. Jossi var bäst igen, 839 den här gången.

 

Högland F började sin bortasväng mot Trolle i Karlskrona. Gästerna vann båda de första serierna och hade ledningen med 7-3 innan Trolle lyckades vinna tredje serien och närma sig något. Högland hade emellertid inga större svårigheter med att vinna sista serien och matchen med 12-8. Höglands Malin Johansson känner Cyber Zone väl och glänste med 906.

Cahoot var dock en svårare nöt att knäcka för Nässjölaget. Cahoot vann alla serierna och matchen med klara 16-4. Segrarnas Malin Skoglund klart bäst med 909. Värt att notera är att Cahoot ställer upp med två tjejer under 15 år i laget, vilket tyvärr är alldeles för sällsynt idag. Emilia Greiff och Olivia Lindén spelade tillsammans och tog 3 poäng – bra där!

 

Hallandia tog en storseger – 17-3 – på bortaplan mot Oden i Falköping. Gästerna vann alla serier och slutade för säkerhets skull med 10-0 de sista två. Sandra Granfeldt hade en bra helg och toppade med 879, följd av Yvonne Martinsson 835 och Hanna Perelius 802.

Resultatmässigt gjorde hallandstjejerna en godkänd match även i Borås, men Calluna var bättre för dagen och hade avgjort efter tre serier. Segern skrevs till 13-7. Bäst hos segrarna var Susanne Brink med 842, följd av Karin Johansson på 818. Hallandias Sandra Granfeldt var matchbäst igen, nu med 854.

 

 

I den haltande Norra allsvenskan spelades idag två matcher – Sandviken och Sollentuna hade båda besök av Stånga. Första matchen i Sandviken böljade fram och tillbaka. Hemmalaget tog ledningen med 5-0 för att sedan låta gotländskorna vinna serie två och tre. Sandviken vann sista med 3-2 och höll undan till seger med 11-9. Evelyn Johansson toppade matchen med 884. I Stånga gjorde Annicka Bodin 854 och Sara Pettersson 823. 

Mot Sollentuna gick det lättare för gästerna. Stånga vann alla fyra serierna och matchen med 16-4. Matchbäst blev Stångas Camilla Olofsson med 838.

 

 

YES! Vi har tagit fyra banpoäng!

 

Pernilla Håkansson och Josefin Allsten, BK Söder                        BK Söder – Team X-Calibur F

Josefin Hermansson och Emelie Samuelsson, Team X-Calibur      BK Hässle – Team X-Calibur F

Malin Johansson och Linda Johansson, BK Högland F                  BK Trolle – BK Högland F

Jenny Johansson och Ulrika Engberg, BK Cahoot                        BK Cahoot – B Högland F

Sandra Granfeldt med partners, BK Hallandia                            BK Oden – BK Hallandia

Susanne Brink och Karin Hjertén, BK Calluna                            BK Calluna – BK Hallandia

Mia Arnöman och Hanna Hillman, Sandvikens AIK                     Sandvikens AIK – Stånga IF

Camilla Olofsson och Eva Wetterberg, Stånga IF                       Sollentuna BwK – Stånga IF

 

 

 

 

Catharina Blixt Jeppsson