den 15 februari 2020

Dagens dambowling: dubbla bortasegrar för X-Calibur

Skrufscha inledde matchen mot X-Calibur med att ta ledningen med 4-1, men efter det var det mest gästernas show. Både andra och fjärde serien slutade med poäng enbart till X-Calibur som slutligen vann med 14-6. Linda Haglund toppade Skrufscha med 814, som vi kan utse till ”matchens resultat”, för det prickade även X-Caliburs Victoria Johansson och Emma Lejman in.  Joline Persson Planefors var dock matchbäst med 872 före Nina Flacks 837 och Hanna Engberg hade 808.

 

Merci har ny hemmahall och ny oljeprofil. Rome 41? X-Calibur tackade, bockade och visade att de behärskar den. En ny rejäl pluskvot till X-Calibur efter det att matchen slutat 18-2, och hela laget fast förankrat mellan Victoria Johanssons 938 och Frida Granaths 792. Full pott i banpoäng blev det för Vicky i par med Nina Flack och för duon Alida Molander/Hanna Engberg. I Merci gjorde Emelie Tiveljung 914 och Christina Lindqvist 822.

 

I Nässjö var Högland på hugget från start. Örgryte hängde inte med i första serien, som slutade 4-1 till hemmalaget. Övriga serier var desto jämnare och man turades om med att ta 3-2, men de lilaklädda var snäppet bättre hela vägen. Ida Andersson gjorde 869 för sitt Högland, följd av Malin Johansson 838 och Maria Persson 817. I ÖIS gjorde både Frida Eriksson och Jessica Magnhammar 827.

 

 

I de allsvenska grupperna var det bara spel i Norra idag. Sundbyberg befäste sin serieledning genom seger med 18-1 på bortaplan mot Sollentuna. Pernilla Arvidsson var i topp med 795, följd av Nicole Layrisse med 780. Layrisse/Christensen och Brodin/Eng fixade fyra banpoäng vardera.

 

AIK och Stjärnan hade en intensiv dust, där hemmalaget ledde med 7-3 i halvtid. Matcherna är ju dock inte slut där, och när Stjärnan tog hem andra halvan med 8-2 fick man också med sig matchen med 11-9. Matchens högsta hade Stjärnans Annika Domberg med 766.

 

B-K Eva F tog emot Sandviken och inledde med att ta ledningen med 3-2, men efter det gick alla serier till gästerna. Matchen slutade 12-8 i Sandviken-favör. Emma Hellström/Mia Arnöman fixade full pott i banpoäng och Ewa-Lena Bichsel hade 782 hos segrarna, men Cecilia Solén hos Evorna var bäst med 812.