den 7 december 2019

Dagens dambowling: Bortasegrar i Elitserien

X-Calibur gav inte Hammarby många chanser i dagens match. Brännkyrka och Tokyo 42 var som vanligt rätt snåla med kägelpoängen, men X-Caliburtjejerna kunde vinna säkert med 15-5. Hammarby lyckades lägga beslag på andra serien, men i övrigt höll gästerna hårt i poängen. Victoria Johansson var matchbäst med 816, skuggad av Alida Molander med 803. Vicky lade dessutom beslag på fyra banpoäng tillsammans med Jossi Hermansson. Full pott i banpoäng tog också Janine Manuela Gabel i par med Sofia Myllymäki.

 

Skrufscha hade ÖIS i den berömda säcken hemma i Vänersborg, men glömde knyta till. 4-1, 3-2 och 2-3 betydde 9-6, vilket ju ofta(st) är säker poäng, men så icke idag. Örgryte lade beslag på sista serien med 4-0 och därmed matchen med 10-9.

-       Vi hade två bord ganska tidigt, men det var jämnt på de två sista, sa en lättad Christel Carlsson efter matchen. Det bordet som slutade oavgjort kunde vi också vunnit, men vi fick ett rejält hål i sista rutan där, vilket bjöd in Skrufscha. De kom i kapp, men inte förbi, och det var en oerhört viktig seger för oss. 

Jessica Magnhammar toppade hos segrarna med 843, med Åsa Carlsson på 825 som skugga. 825 hade också Skrufschas Anneli Ljunggren, följd av Bea Branell med 821.

 

I damernas Norra Allsvenska spelades en match idag. Stånga IF tog emot B-K Eva F och vann med mycket möda och stort besvär. Evorna tog ledningen med 4-1, men Stånga åt sig sakta men säkert närmare. Gästerna hade övertag med 8-7 inför sista serien, men där var hemmalaget klart starkast och kunde vända matchen till seger 11-9. Evorna kommer att försöka få revansch i morgon! Stångas Maria Eklöf var ensam över pari med sina 809.