den 26 oktober 2019

Dagens dambowling: Örgryte besegrade Hammarby i Elitserien - Söder vann dubbelt på bortaplan i Södra allsvenskan

Elitserien

Örgryte fick en positiv start på sin Stockholmsresa den här helgen. Brännkyrka var inte på något givmilt humör idag och störst problem med det hade hemmalaget Hammarby. Gästerna kunde ta 4-1, 5-0, 4-1 och slutligen 3-2 till seger med 16-4. 754 räckte för att bli matchbäst, och det hade både Marie Alm och Sofia Nilsson i ÖIS. Alm tog dessutom full pott i banpoäng tillsammans med Helena Hofling Bruhns.

 

Allsvenskan

I Södra allsvenskan hade Söder laddat batterierna hela veckan efter förra helgens förlust på hemmaplan. Högland F stod i vägen först, och de fick lida mest. Tre raska 5-0 följdes av 4-1 och Söder skrev in 19-1 i sin svarta segerbok. Petra Magnusson toppade med sina 815. 

Av bara farten slog Söder sedan även Hässle i Hässleholm. Det var en jämnare tillställning, men att segern skulle gå till Kristianstadslaget var det inte något tvivel om. Efter tre serier stod det 10-5 till gästerna, som sedan tog sista serien med 3-2 till seger 13-7. Hässles juniorlandslagsspelare Ottilia Gunnarsson hade matchens högsta slagning med 792, men väi värt att notera är att Södertjejerna Emma Wildenhjärta och Katarina Norlin hade en perfekt helg och faktiskt tog åtta poäng.

 

Boråslaget Calluna, som de senaste åren prenumererat på kvalplatser och också spelat ett år i Elitserien, har inlett säsongen trevande. Idag var båda motståndarlagen ett nummer större. X-Caliburs F-lag var på bra spelhumör och kunde ta hem en relativt jämn match. Det stod 5-5 efter två, och båda de sista serierna slutade med 3-2 till hemmalaget. Segrarnas Ida Håkansson gjorde fina 936. Bäst i Calluna Marie Carlstrand med 812.

Nästa motståndare på Callunas resa var Hallandia, som också de tidigt säkrat kvalplatser de senaste åren. Även Hallandias säsongsinledning har varit lite tveksam, men idag var det inget snack om saken. Halländskorna vann alla serier och matchen med 14-6. I topp, igen, Hallandias Sandra Granfeldt med 828.

 

Oden gjorde sin andra bortaresa för säsongen. Första motståndare var serieledande Cahoot, som inte var pigga på att ge poäng ifrån sig. Hemmalaget tog första serien med 4-1 men fick sedan släppa andra till Oden som tog den med 3-2. Cahoot följde sedan upp med två raka 4-1 till seger 14-6. Frida Löhnert spelgladast med 914, följd av Jenny Johansson 829.

Oden mötte även BK Trolle på sin resa, en tillställning som stundtals var gastkramande. Gästerna började med att ta ledningen med 4-1, vilket hemmalaget genast kontrade med samma siffror. I tredje serien var det jämnt så det förslog på tre av borden, och när krutröken skingrats hade alla borden gått till Trolle – två bord med +2 och det tredje med +7. 10-5 till hemmalaget efter tre blev slutligen 12-8. Odens unga Tilda Lindberg toppade med 809.

 

I den Norra allsvenskan var det bara två matcher den här helgen – Sollentuna var på resa till Bowlorama och Västerås. AIK tog ledningen med 4-1, men Sollentuna vände på steken och hade 6-4 efter två och 8-7 efter tre. Sista serien vill Sollentuna nog helst glömma, för det mesta som kunde gå tokigt gjorde det där och AIK kunde vinna serien med 4-1 och därmed matchen med 11-9. AIKs Susanna Ahlm bäst med 792.

Stjärnan var Sollentunas andra motståndare för dagen, och hemmalaget var starkast. 7-3 efter två blev förvisso till 8-7, men sista serien kunde Stjärnan ta hem med 4-1 till seger med 12-8. Jeanette Setthammars 745 räckte till att toppa i matchen.

 

 

Vi har tagit fyra banpoäng!

 

Pernilla Håkansson och Josefin Allsten, BK Söder         BK Högland F – BK Söder

Emma Wildenhjärta och Katarina Norlin, BK Söder

Hanna Jönsson och Josefin Nilsson, BK Söder

Emma Wildenhjärta och Katarina Norlin, BK Söder      BK Hässle – BK Söder

Sandra Granfeldt med partners, BK Hallandia             BK Hallandia – BK Calluna

Frida Löhnert och Johanna Hedlund, BK Cahoot          BK Cahoot – BK Oden

Jenny Johansson och Evelina Hedlund, BK Cahoot

Jeanette Setthammar och Johanna Winlund, BK Stjärnan  BK Stjärnan – Sollentuna BwK

 

 

 

Catharina Blixt Jeppsson

 

Skriv en kommentar