den 15 mars 2020

Coronaviruset – Seriespelet och SM ställs in

I ett unikt beslut har Svenska Bowlingförbundets styrelse idag beslutat att avsluta säsongen 2019/2020 för det nationella seriesystemet. Det blir inget slutspel och när serierna startar igen, kommer de att göra det med samma indelning av serierna som hösten 2019. Inget lag kommer alltså att gå upp, eller åka ur, oavsett nuvarande placering.

Dessutom beslutade Svenska Bowlingförbundets styrelse att Individuella SM 2020, Para-SM och finalerna i 3-manna SM, ställs in. Tävlingar som ligger längre fram i tiden kommer att beslutas kring senare.

Svenska Ungdomsligan och Bowla-hela-livet-ligan kan spelas färdigt om lagen så önskar. Svenska Ungdomsligans final, som planerats till den 25 april i Eskilstuna, görs om till en distans-final. Mer information om detta kommer senare.

Avseende internationella mästerskap inväntar styrelsen arrangörernas beslut innan definitiva besked ges.

Distrikt och föreningar som arrangerar egna tävlingar, serier och arrangemang fattar egna beslut kring dessa men rekommenderas följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och göra en riskanalys enligt följande dokument: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

Svenska Bowlingförbundets vice ordförande, och mötesordförande, Jan Wiede säger:
- Detta var givetvis ett mycket svårt beslut. Styrelsen har styrt om dagens möte till att helt behandla frågan om Corona-viruset. Vi har under veckan hämtat in åsikter från flera olika håll och dessa har, tillsammans med de regler och riktlinjer som har utfärdats av Regeringen och myndigheter, utgjort vårt underlag för beslut.

Folkhälsan har för oss varit den viktigaste aspekten och då våra aktiviteter i många fall kräver resor och vi har flera aktiva som återfinns i de speciella riskgrupper som är utpekade så såg vi till slut ingen möjlighet för något annat beslut.

Vår förhoppning är att alla fortsätter att bowla lokalt och att ni håller aktiviteter igång på hemmaplan. Ta hand om er och ta hand om varandra och följ de rekommendationer som myndigheterna ger.

Följande tävlingar berörs:

Nationella Serien – Ställs in
Finaler 3-manna-SM – Ställs in
Junior-EM – Uppskjutet
Individuella SM – Ställs in
Finalerna i SUL – görs om, mer information kommer senare
Para SM – Ställs in
Elit-SM – Beslut tas senare
Damernas EM – Beslut tas senare
Herrarnas EM – Beslut tas senare
U-21 VM – Beslut tas senare
Singel VM – Beslut tas senare

Frågar hänvisas till generalsekreterare: Peter Hodor, peter.hodor@swebowl.se eller 08-699 60 40