den 17 september 2020

Clan pressade Pergamon i strajkfest

Team Pergamon lyckades stå emot ett vilt kämpande Team Clan när Elitseriens omgång 3 tjuvstartade i Partille på torsdagskvällen. Hemmalaget vann toppmötet med 12-7. — Vi fick verkligen slita hela matchen och är mycket nöjda över segern, säger en glad Adam Andersson i Pergamon.

Gästande Clan visade direkt att hemmalaget skulle pressas till sitt yttersta för att bärga två nya poäng till sina hittils fem inspelade poäng. Clan kom till Partille med en klar hemmaseger i lördags mot IS Göta i ryggen.

Den första serien vann Pergamon med 3-2. Även den andra serien slutade med knappa 3-2 till hemmalaget som kom att avgöra flera gånger i de allra sista slagen. Särskilt i den tredje serien var Clan riktigt på gång och ledde ett tag med 4-1 i serien, men återigen var Pergamon starkast mot slutet och lyckades vända och vinna även den tredje serien med knappa 3-2. 

Clan pressade hemmalaget i sista

Inför avslutningen var hemmaledningen till synes trygga 9-6, men Clan gav sig inte utan startade även den fjärde serien bra. Det var jämnt på de flesta borden och ända fram till ruta åtta var det fortfarande ovisst hur matchen skulle sluta. Men återigen vände hemmalagets spelare några bord i de allra sista rutorna och den fjärde serien slutade 2-2 efter att lagen spelat oavgjort på ett bord.  

— Clan gjorde det mycket bra och pressade oss hela matchen. Om vi inte gjort bra sistarutor gång på gång hade det kunnat sluta annorlunda, förklarar en ödmjuk Adam Andersson hos segrarna.

I par med Martin Larsen stängde Adam Andersson matchen definitivt med stor strajkfest i slutrundan. Adam dammande in hela 280 i serien och Martin var inte mycket sämre med 278. Totalt 558 på bordet gav både en klar bordspoäng och bidrog starkt till den viktiga bonuspoäng för totalen i serien.

Höga poäng matchen igenom

Poängnivån var hög matchen igenom. Hemmalagets slutsiffror blev hela 7540 mot gästernas 7278. Värt att notera var att inget av lagen hade någon serie under 1800. Hemmalagets Osku Palermaa gjorde 300 i den tredje serien och var på väg mot något riktigt högt med 797 poäng efter tre spelade serier. Men i den sista serien ville inte kantkäglorna ramla och Osku avslutade, med för denna kväll, blygsamma 192 och totalt 989. 

Nu blev klubbkamraten Jesper Svensson matchbäst med sina 1002 före Adam Andersson, 991. Topparna hos gästerna var Anton Ahlgren, 991, och Anton Person, 974. 

— Banunderlaget inbjuder till höga poäng om man kan utnyttja det. Och i denna match var det många spelare på banorna med hög bowlingkunskap, förklarar Adam Andersson och pustar ut efter en riktig holmgång i Partille denna torsdagskväll.
 

Skriv en kommentar