den 19 maj 2020

Celine Larsen bästa dami Lanetalk Rumbles regionsfinaler

När den virtuella tävlingen Lanetalk Rumbles regionsfinaler avslutades i helgen var BK Mercis norska stjärna Celine Larsen Hansen bästa dam, tillsammans med Jönköpings Emelie Hjorth. 21-åringen, som numera bor i Sverige slog 534 över sina 2 serier vilket gav henne en femteplats i den mellersta regionen.
- Vi hade High Street version två, så vi har tränat en hel del på den, säger hon.

Av de 40 som kvalificerade sig till Sverigefinalen, där 128 spelare ska bli 12, var det 6 stycken dambowlare som tog sig vidare.
- Hos oss är det inte lika många tjejer som killar som har spelat, så jag vet inte om det beror på det, säger Celine Larsen.

Från den södra gruppen, där Pergamon-duon Mattias Olsson och Oliver Dahlgren slog högst med 568, var det bara en tjej som tog sig vidare: Hanna Engberg. I den norra gruppen, ingen. För att gå vidare bland de 12, som på söndag får spela final, tror Celine Hansen att det kommer krävas höga siffror.
- Jag tror det kommer krävas 540 – 550, så det är ju högt, säger hon och hoppas på en finalplats:
- Vi ska ner och träna idag. Men det är ju väldigt högt så jag vet inte. Man hoppas att man klarar det, att man går vidare, men det är väldigt högt, säger hon.

Tack vare, den osanktionerade, tävlingen Lanetalk Rumble har den unga norskan tränat oftare och träningen på profilen High Street har varit bara för att kunna slå högt och vara med i toppen.
- Jag tycker tävlingen är jättebra och jag hoppas att det kommer fler sådana här tävlingen även när säsongen har kommit igång igen. Vi har fått mer motivation att gå ner och träna. Sen när det är två serier har alla en chans, säger hon.

Följ Sverigefinalen här: https://matches.lanetalk.com/leaderboard/480 eller i Lanetalks app.