den 9 februari 2020

Cajsa och Emma vann varsin klass i Hammer EVA-turneringen

Cajsa tog sig vidare som åttonde och sista spelare från dagens första finalpass, där hon landade på 1030/5. I nästa pass hade hon vaknat till och slog 1177/5 och blev där tvåa efter Susanna Kiiskinen, Västerås SK BK, som hade 1182.  Utöver dessa två gick Anneli Blomqvist, B-K Eva, Joline Persson Planefors, Team X-Calibur, Jenny Wegner, BK Femtionian och Katarina Norlin, BK Söder, vidare till matchspel.

 

I matchspelet var resultatnivån hög. Som exempel kan vi se på första serien, där Cajsa besegrade storasyster Jenny med 269 mot 268, Anneli Blomqvist gjorde 278 mot Susanna Kiiskinens 226 och Joline Persson Planefors slog högst med 279 mot Ina Norlins 179!

 

Riktigt så högt blev det inte sen, men vinnande Cajsa gjorde här 1475/6 och slutade på 2802, inklusive 150 poäng i bonus. Tvåa blev syster Jenny som slog 1464 och fick ihop 2659, inklusive 90 i bonus och Joline Persson Planefors slutade trea med 2552, efter 1380 i slagning och 60 poäng i bonus.

 

Hcp-klassen toppades av två juniorer. Vann gjorde till slut Emma Mewén, en tvåhänt 17-åring som representerar Högland. Tvåa blev en tjej som inte fyllt 15 år än - Nicole Layrisse, Sundbyberg, och trea blev Emma Burman, B-K Eva.

 

-       Det är jätteroligt att vara igång med tävlingen igen, säger B-K Evas ordförande Lena Sulkanen. Arbetsgruppen som har jobbat med tävlingen har gjort ett fantastiskt arbete, både med att ändra formatet lite och med att få till sponsorerna. Utan Bowltech hade det varit svårt.

 

-       Sedan hade det varit roligt om vi hade haft lite fler deltagare, men vi får bara acceptera att alla damer inte vill tävla. Det nya formatet gav fler spelare i hcp-klassen chansen att komma till final, och det uppskattades mycket av dem som var här. Jag hoppas att det blir en liten vinst så att vi kan driva tävlingen vidare. Vi kan inte fortsätta om det blir förlust, det är helt enkelt inte försvarbart.

 

I tävlingen fanns också möjlighet att spela en tvåmannalagstävling, Bowltech Team Challenge. Segrare där blev Höglands Ida Andersson i par med Joline Persson Planefors på 2857. Tvåa blev Caroline Lagerlöf och Susanna Kiiskinen med 2820 och trea kom vår världsmästarduo Jenny Wegner och Josefin Hermansson med 2757.

Skriv en kommentar