den 14 maj 2022

Cahoot och Hallandia till damernas Elitserie

BK Hallandia och BK Cahoot spelar i damernas Elitserie nästa säsong. Det blev klart på lördagen efter att Hallandia besegrat AIK D och Cahoot slagit tillbaka BK Prime, Sthlm.

(Bildtext: BK Cahoot spelar nästa år i damernas Elitserie.)

BK Hallandia – AIK D  3 – 1 (10-10, 13-7)

Två klassiska lag gjorde upp om en elitserieplats i Nässjö bowlinghall. Och det blev laget utan hall i hemstaden som drog det längsta strået. Halmstadslaget BK Hallandia vann en riktigt tät uppgörelse efter att ha vunnit den andra matchen med 13-7 och grejade därmed en plats i damernas högsta liga nästa säsong.

– Helt fantastisk känsla i kroppen, och för hela laget. Just för att det började så jämnt med en oavgjord match och att vi sen klarar av pressen och vinner med 13-7 i andra, säger en glad Yvonne Martinsson i Hallandia.

Den första matchen blev mycket jämn även om det svängde rejält i de två första serierna. Lagen vann var sin serie med 4-1 så det var 5-5 inför den andra halvan som också slutade helt jämt 5-5 vilket gav oavgjort totalt, 10-10.  

Den andra matchen blev också lika jämn efter två spelade serier, men i den tredje serien ryckte Hallandia ifrån via 4-1 i serien och totalt 9-6 inför avslutningen.

– När vi ledde inför den sista serien började tankarna komma att vi nu bara var två poäng ifrån en elitserieplats, men det är livsfarligt att fastna vid den tanken. Vi lyckades hålla spelet uppe och knyta åt säcken så det känns oerhört skönt nu, förklarar Yvonne Martinsson vidare.

Halmstadstjejerna, som tränar och spelar i Falkenberg på grund av hallfrånvaron i Halmstad, lyckades även vinna den sista serien med 4-1 och avgöra mötet med seger i den andra matchen 13-7. Hallandia spelade senast i Elitserien år 2016.

– Nu får vi sätta oss ner och göra en plan för nästa säsong. Ett blir i alla fall säkert, att det behövs mer träning, säkert dubbla träningsplass mot denna säsong. Vi trivs bra i Falkenberg, men det vore en stor fördel att ha en hall på hemmaplan. Tyvärr finns inget klart ännu så vi ställer in oss på att spela även våra hemmamatcher i Elitserien i Falkenberg, säger Yvonne Martinsson som poängterar att hela laget ser fram emot en himla rolig sommar och höst.

I Hallandia var Linnea Andersson på riktigt fint spelhumör. Linnea toppade individuellt i båda matcherna med 875 respektive 869.

I AIK var Regina Severling bäst i match ett med 849 och Fanny Lindahls 816 var högsta slagningen i AIK i match två.

 

BK Cahoot – BK Prime, Sthlm  4 – 0 (15-5, 11-4)

– Det känns jättehärligt. Vi spelade skitbra båda matcherna och det var ett härligt team-arbete som gjorde att vi nu får spela Elitserien igen, förklarar en mycket glad Jenny Johansson i BK Cahoot.

Det var två lag som aldrig mötts tidigare som stod på banorna i Västerviks bowlinghall i slutspelsfinalen om en plats i den högsta serien. Kalmarlaget BK Cahoot är ett klassiskt lag i svensk bowling och har spelat idamerna  Elitserie tidigare medan BK Prime, Sthlm, bildades så sent som 2019.

Det var också Cahoot som inledde bäst och tog hem den första serien i den första matchen med 4-1. I den andra serien svarade dock Prime genom att vinna med 3-2. Därefter var det nästan bara Cahoot som drog ifrån till en klar seger med 15-5 i den första matchen.

Kalmarlaget var också numret större i den andra matchen och kunde avgöra redan efter tre serier då laget skaffat sig en ointaglig ledning med 11-4.

– Det var lite speciellt att möta ett lag vi aldrig mött tidigare och inte visste så mycket om, men det var trevliga matcher där vi drog det längsta strået. Vi hade många som spelade riktigt bra och vi hade egentligen bara en liten svacka i första matchens andra serie, förklarar Jenny Johansson som beskriver sitt nyblivna elitserielag som ett litet men väldigt tajt och samspelt gäng.

Själv storspelade Jenny Johansson i båda matcherna med 920 i den första matchen och sedan 708 på de tre spelade serierna i den andra. Det gav också full pott i inspelade banpoäng, totalt sju, i par med Johanna Hedlund, 725 och 600.

I stockholmslaget Prime var Ann-Charlotte Holm bäst i första matchen med 790 och i den andra toppade Annika Kilander med 704 på de tre spelade serierna.

I morgon söndag gör Hammarby IF BF och BK Calluna, Borås, upp i den tredje slutspelsfinalen om den sista platsen till nästa års Elitserie för damer. 

Hallandia

(Bildtext: BK Hallandias nyblivna elitserielag jublar.) 

Text: Jonas Brändström

Skriv en kommentar