den 24 november 2021

Bowlingsverige runt omg 9

Här på bowlingsverige runt har vi önskat tips om lite annorlunda resultat under seriebowlingen. Den här veckan har vi fått ett tips i matchen mellan BK Flax och Hammaren i div 2 Östra Götaland som verkligen är lite annorlunda.

Västervikslaget Flax hade hemmamatch och vann första serien med 5-0. Den andra serien vann man sedan med 3-1, men sedan kom det som vi nog inte har sett tidigare i en seriematch. Tre av de fyra matcherna i tredje serien slutade oavgjort och Flax vann därmed serien med 2-0. Vi på swebowl undrar om något liknande har skett tidigare. Efter att Hammaren vann sista serien med 4-1 så blev segersiffrorna för Flax 11-5. Har ni som läser detta varit med om något liknande så maila gärna det till oss på swebowl.

För några veckor sedan skrev vi om Östersunds BK som hade en över tvåårig rad utan förlust. I helgen kom dock förlusten och det var mot Nordingrå då hemmalaget vann matchen med 11-9 efter att Östersund haft ledningen efter två serier med 6-4. Östersunds rad av matcher utan förlust slutade med 24 matcher, 22 vinster och två oavgjorda. Lite konstigt kan man kanske tycka då det var mot just Nordingrå som Östersund tog den första segern i den långa raden.

När det gäller individuella resultat så är det spelare från elitserien som toppar både bland herrarna och damerna. På herrsidan, Filip Wilhelmsson, Jesper Svensson och James Blomgren. Bland damerna är Team X-Caliburs Victoria Johansson som toppar. På andra plats hittar vi div 2 laget BK Origos Rebecca Landqvist som slog fina 962.

Antalet lag som ännu inte tappat någon poäng i årets seriespel minskar och är nu nere i 13 stycken. På damsidan har det inte spelats så många matcher ännu, X-Calibur toppar med fem raka och Hallandia har fyra vinster. Bland herrarna har en del kommit upp till nio vinster. Dom lagen är Stureby i Mellanallsvenskan. Täby Bwk i tvåan samt Håvås, Ferme och Team Edsbacka i div 3.

Vi på swebowl vill även i fortsättningen ha tips om olika saker som händer runt om på Sveriges bowlingbanor. Klubbrekord, hallrekord eller något annat intressant. Dessa tips kan skickas till redaktionen@swebowl.seBästalista

Bästalista herrar omg 9

Filip Wilhelmsson BK Kaskad 1033
Jesper Svensson Team Pergamon BC 1033
James Blomgren Team Alingsås BC 1018
Jerry Ekman Wogel Stureby BK 1018
Jesper Svensson Team Pergamon BC 1011
Osku Palermaa Team Pergamon BC 1006
Tobias Sagvold BK Flash 1005
Robin Skans Team Alingsås BC  995
Örjan Högström IFK Umeå  991
Andreas Andersson BK Full House  988

Bästalista damer omg 9

Victoria Johansson Team X-Calibur BK 968
Rebecca Landqvist BK Origa 962
Alida Molander Team X-Calibur BK 959
Alida Molander Team X-Calibur BK 947
Susanna Kiiskinen Västerås SK BK 927
Joline Persson Planefors Team X-Calibur BK 920
Rebecka Larsen Jr BK Högland 890
Malin Johansson BK Högland 889
Catrine Lindström BK Viskan 886
Lisa Nordström-Green BK Tegner 886

 Skribent: thord.lagercrantz@swebowl.se

 

Skriv en kommentar