den 29 oktober 2019

Bowlingsverige runt omg 6

Under förra säsongen var det endast ett lag som klarade hela seriesystemet utan en enda poängförlust, det var Gävleklubben Delta 72. Hur kommer det att gå i år? Efter ett antal omgångar i årets säsong är det nu 19 lag som ännu inte tappat någon poäng.

Ett av lagen som ännu bara har vinster i årets serie är BK Taifun i div 1 Norra Svealand. Karlstadslaget tog sin sjätte raka seger när man besegrade ett annat topplag BwK Ankaret med 17-3. Taifun siktar säkert på att ta sig snabbt tillbaka till Allsvenskan det skvallra segersiffrorna. Laget har tagit klara segrar och har ett snitt på 16-4 i vinsterna.

I div 3 Nordöstra Svealand hittar vi Västeråslaget BK Ferme som nu har sju raka vinster och det med ett vinstsnitt på drygt 16-4. I helgen besegrade BK Ferme. Salakaget BK Agda med hela 20-0. Några läsare påminner sig kanske att BK Agda är ett lag som spelat i damserien. För några år sedan drog man sig ur seriesystemet, men nu ville man komma tillbaka, men då i herrserien. Laget domineras av damer men ett antal herrar finns det dock i laget.

Matcher som vinns med 20-0 förekommer ett antal gånger under en seriesäsong. Den här omgången hittar vi två matcher. Den andra i div 3 Sydvästra Götaland där BK Spiken från Åstorp vann med 20-0 mot BK Nordkap. BK Spiken har redan tagit ett bastant grepp om sin seriegrupp då man redan efter sju matcher leder med sex poäng och då har man inte bara vinster utan också en förlust i serieraden.

När vi tittar i veckans bästalista så hittar vi spelare från Elitserien och Allsvenskan i toppen. Men på andra plats, efter Pergamons Francois Louw, så hamnade Weine Olsson från Fagerstalaget BK Triss med 1016. Triss spelar i div 1 Norra Svealand och nu vann man med hela 18-2 mot BK Klossen.

Den här veckan hittar vi mycket från just div 1 Norra Svealand. I Taifuns segeratch mot Ankaret slog Jonas Persson Planefors 1000 jämnt. Jonas ville väl visa framfötterna när storasystern Joline samtidigt vann Europacuoen i Ankara. En annan Värmlands tös som vi hittar i våra spalter ganska ofta är Isabelle Hultin som när hon spelar i herrserien finns i Wåxnäs BC. Isabelle var allra bäst av damerna den här veckan med 976 när Wåxnäs vann mot BK Runan med 15-5.

Vi på swebowl vill givetvis ha fler tips om vad som händer på bowlingbanan runt om i Sverige. Har någon slagit klubbrekord, hallrekord eller något annat intressant att skriva om. Skicka dessa tips till redaktionen@swebowl.se

Bästalista herrar omgång 6

Francois Louw Team Pergamon BC 1021
Weine Olsson BK Triss 1016
Filip Wilhelmsson BK Kaskad 1010
Rasmus Hagelberg Olofströms BS 1008
Jonas Persson Planefors BK Taifun 1000
Daniel Fransson Team Pergamon BC  996
Christian Alpstad DN-Expressen IF  988
Mikael Liljekvist BK Kaskad  984
Oliver Dahlgren Team Pergamon BC  983
Lars Lundahl Örgryte IS BF 981

 Bästalista damer omgång 6

Isabelle Hultin Wåxnäs BC 976
Ida Håkansson Team X-Calibur BK 936
Sara Almqvist BK Prana 922
Frida Löhnert BK Cahoot 914
Lina Hamberg Uppsala BC 90 899
Malin Johansson Karlskrona BK 887
Susanna Kiiskinen Västerås SK BK 883
Sara Biehl BK Bågen 882
Nina Flack Kinna BK 874
Jessica Jansson BS Almen 872

Skribent: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

 

 

 

Skriv en kommentar