den 1 oktober 2019

Bowlingsverige runt omg 4

Att bowlingsäsongen är i gång på riktigt visades det när det slogs ett flertal höga slagningar den senaste serieomgången. Jenny Wegner klämde till med 1020 och i Falköping finns det en av landets alla lovande ungdomar.

Här i bowlingsverige runt har vi vid ett flertal tillfällen skrivit om landets alla ungdomar som med tvåhands tekniken klämmer till med fantastiska slagningar. I Falköpingslaget BK Oden som spelar i div 1 Norra Götaland finns 17 årige Lucas Fjällborg. I matchen mot Bogesund som vanns med 15-5 slog Lucas hela 1082 vilket är säsongens bästa slagning så här långt.

Lucas Fjällborg spelar precis som väldigt många av dagens ungdomar tvåhands. Lucas tillhör bowlingförbundets utvecklingsgrupp som ansvaras av Johan Ekström. Johan var i veckan och hjälpte Lucas med träningen.
- Det finns många lovande ungdomar, men Lucas har verkligen kapacitet att bli riktigt bra, säger Johan Ekström.
- Tvåhands tekniken gör att man får en rejäl fart på klotet, fortsätter Johan Ekström

Lucas Fjällborg hade verkligen en strålande dag när han slog raden 268-289-257 och 268. Totalt hade Lucas   40 strikes i sin slagning.
- Det kändes riktigt bra, jag slog mitt personbästa över fyra serier med 58 poäng, säger Lucas till Falköpings Tidningar.
Vi kommer säkert att höra tals om Lucas Fjällborg mer i framtiden då han fortfarande bara är 17 år.

I helgen kom den första slagningen på damsidan över 1000 poäng. Inte förvånande att det var en av våra landslagstjejer Jenny Wegner i Spader Dam.  En liten incident hände i sista slaget av första serien för Jenny Wegner, då en barn på en bana intill råkade få över sitt klot på Jennys bana och det noterades först en miss men ändrades sedan till en nia.

En klubb som jag under bowlingsverige runt skrivit om flera gånger är Stockholmslaget Vendelsö BK. Den här gången gäller det inte någon av deras herrar utan en dam, 64 årige Venus Larsson som i helgen i Vendelsös farmarlag, när man vann mot Sollentuna med 18-1,  slog hela 926 och är tvåa på veckans bästalista. Det var säkert en rejäl fullträff för Venus Larsson då det i Bits står 170 på hennes spelstyrka och 184 i hennes snitt. Att hon har lågt på spelstyrkan beror på att hon spelat mycket i reservlaget och där ger det mycket mindre rankingpoäng. Bowlingsverige runt gratulerar dock till veckans fina slagning av Venus Larsson.

Vi på swebowl vill fortfarande ha in tips på vad som händer runt om i landet. Dessa tips skickas till redaktionen@swebowl.se

Bästalista herrar omg 4

Lucas Fjällborg BK Oden 1082
Viktor Danielsson IKW/Köping BK 1072
Christian Snapp Lunds BK Mamba 1019
Mattias Olsson Team Pergamon BC 1014
Dennis Johansson BKF Falkenberg 1006
Johan Sjöberg BS Almen  999
Humlan Hummelgren Karlslunds IF BK  993
Joakim Bäck BK Kåess  985
Johan Söderström Vimmerby BK  985
Jimmy Wogel Stureby BK  984

Bästalista damer omg 4

Jenny Wegner Spader Dam 1020
Venus Larsson Vendelsö BK  926
Emelie Tiveljung BK Merci  920
Malin Brodin Sundbybergs IK  912
Annika Kilander BK Prime Sthlm  903
Susanna Kiiskinen Västerås SK BK  898
Susanna Kiiskinen Västerås SK BK  888
Sandra Andersson BK FullHouse  883
Carin Johansson BK 64  866
Ottilia Gunnarsson Spader Dam  866

 

Text: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se