den 3 mars 2020

Bowlingsverige runt omg 17

Förra året var det ett enda lag som gick igenom hela serien utan att ha tappat en enda poäng. I år var damlaget BK Prime från Stockholm det lag som hade chans, men deras rad utan poängförlust bröts i helgen.

BK Prime var i Hudiksvall och här tog hemmalaget Elan snabbt ledningen med 5-0. BK Prime kom dock tillbaka och första matchen mellan de båda lagen slutade 10-10 vilket gjorde att BK Prime fick sin första poängförlust. I andra matchen vann BK Prime med 13-7 och ser nu ut att kunna vinna damernas div 1 Norra Svealand. BK Prime och div 3 laget Skinnsberg är nu de två lag som i årets seriesystem bara tappat en enda poäng.

Varje år hittar vi ett antal matcher som slutar 20-0. Den här veckan var det i div 2 Södra Götaland som Tolvåker BK tog emot Staffanstorps BK. Tolvåker tog i den här matchen alla poängen och har ledningen i sin grupp. Tolvåker ser nu ut att kunna få kvala till en högre serie.

Karlskogaspelaren Christian Liljestrand i BK Nobel har nu tagit över förstaplatsen för säsongen då han i helgen slog 1088. Christian hade verkligen en stark start med 296-300. Tvåa på veckans bästalista hittar vi Adam Hempel från BK Force. I Force match i div 1 Södra Svealand mot Stureby F hittar vi två 300-serier. Adam Hempel slog en när han totalt hade 1045, medan Robin Andersson började med 300 och hade 906 totalt.

Rebecca Lundahl, Lunds BK Mamba
På damsidan
hittar vi Frida Sethsson från Vimmerby BK i topp med 944. Men vi måste nämna Rebecca Lundahl från Lunds BK Mamba. Lunds BK Mamba F mötte förstc Malmö-Ecco och här vann Lundalaget med 14-6 och Rebeca Lundahl slog 914. Lunds BK Mamba mötte sedan Öresund men här blev det förlust med 13-7. Rebecca startade med 161 men fortsättningen 214-299 och 268 gjorde att hon hamnade på hela 942.

Nu återstår det inte många spelomgångar innan kvalspelet. Vi har nu tittat på vilka lag som ligger bäst till för att få spela kval om platser till Mellan och Sydallsvenskan. I div 1 Norra Götaland är Marbodal och Team Tranås klara för kval från A-gruppen. I B-gruppen ligger Team Alingsås F och Joker F bäst till. WIK, Kabare och Kyrk slåss främst i C-gruppen när det gäller kvalplatserna.

I Norra Svealand har Runan och Västerås SK ett försprång till Ankaret och Team Enköping när det gäller kvalet från den A-gruppen. Taifun är serievinnare i B-gruppen om andra platsen slåss Wåxnäs Kasi och Jösse F. C-gruppen toppas av Rättvik före Domnarvet och Rigel BK/Benab.

I Södra Götalands A-grupp toppar Karlskrona BK och Varta BK, här har Allön en liten chans. I B-gruppen ligger Heberg och Team Värnamo bäst till men Full House F och Bockarna hotar. Borgen är klara från C-gruppen där Bråhög och Göta F tampas om den andra platsen. När det gäller Södra Svealand ligger Djurgården och Fredrikshof bäst till i A-gruppen. I B-gruppen toppar Kaskad F före Domino. Stureby F ligger bäst till i C-gruppen där Vendelsö och Amiki är närmaste konkurrenter.

Vi på swebowl vill fortsättningsvis ha tips om vad som händer runt om i Bowlingsverie. Dessa tips kan skickas till redaktionen@swebowl.se

Bästalista herrar omg 17

Christian Liljestrand BK Nobel 1088
Adam Hempel BK Force 1045
Emil Wohlin BK Borgen 1040
Robert Jönsson Olofströms BS 1035
Max Ornered Stureby BK 1030
Adrian Sjöholm Team Linköping 1025
Jens Sjöbohm Team Alingsås 1018
Andre Lindberg IS Göta 1016
Daniel Andersson Kulladals BS 1015
John Wall IFK Norrköping 1005

Bästalistan damer omg 17

Frida Sethsson Vimmerby BK 944
Rebecca Lundahl Lunds BK Mamba 942
Annie Thorell Spader Dam 914
Rebecca Lundahl Lunds BK Mamba 914
Anna Mattsson Karlskrona BK 907
Emelie Tiveljung BK Merci 905
Isabelle Hultin Wåxnäs BC 904
Rebecca Landqvist BK Kaskad 900
Ida Andersson BK Högland 898
Jenny Johansson BK Cahoot 892

Text: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se