den 25 februari 2020

Bowlingsverige runt omg 16

Susanna Kiiskinen är en bowlingtjej som vi i text på swebowl har nämnt, likaså har vi ett flertal gånger nämnt henne i Bowlingsverige runt. Men nu överträffas hon av sin tvillingsystern Christina.

Susanna har licens för Västerås SK BK i div 1, men genom damavtal spelar hon också i elitserien med B-K Eva. Tvillingsystern Christina Kiiskinen spelar i BK Kaskad och en hel del i deras farmarlag som spelar i div 1 Södra Svealand. Men ibland spelar Christina i ett kombinerat lag med Origo som spelar i reservserien.

Den här veckan blev det reservserien där laget mötte Baltzar B. Christina började i högsta tempo med 276 fortsatte med 236-239 och 246 vilket gav Christina 997 totalt. Därmed överträffar hon systern Susanna som tidigare under säsongen slagit 996 och kanske kan Christina kalla sig familjebäst. När det gäller damernas bästalista under veckan måste vi ändå nämna den 16 åriga tvåhandsspelande talangen Nora Johansson som spelar i div 1 med sitt lag Eksjö BK /EBOK. Nora slog 936 och är trea på bästalistan, men resultatet räckte inte till seger, utan Team Alingsås F vann hemmamatchen med 11-9.

På herrsidan hittar vi den högsta individuella slagningen i Div 1 Södra Svealand där BK Stalis tog emot Team Linköping på hemmaplan. Laget vann med 13-7 och här toppade Håkan Leander med 1057. I samma match hittar vi en 300-serie. Det var Christian Norgren som också spelar i Stallis som slog en 300-serie och fick ihop 998. På andra plats i bästalistan hittar vi BK Rättviks Henrik Eriksson som slog 1049 i matchen mot Sandvikens IF som man besegrade med 19-1. Förra säsongen tog sig Rättvik upp från tvåan, skall det nu bli ett steg till?. Rättvik leder sin grupp med två poäng och har bra chans att få spela kval till allsvenskan och kanske ta ett steg till i seriesystemet.

Nu skall vi på Bowlingsverige runt göra en genomgång hur det står till i damernas division 1 grupper och vilka lag som ligger närmast att få kvalplatser till damallsvenskan. I division 1 Norra Götaland står det mellan tre lag om två kvalplatser. Det är Team Trollhättan, BK Linnea och BK Vågen. Falkenbergslaget Vågen tappade sin serieledning i helgen då man förlorade med 11-9 mot både Team Trollhättan och IFK Göteborg. Team Trollhättan leder serien en poäng före Linnea och Vågen.

Division 1 Norra Svealand har hela säsongen varit en kamp mellan BK Prime och BK Elan. Nu spelar lagen till helgen två inbördes matcher i Hudiksvall vilket nog avgör vilket lag som kommer att vinna serien. Allt talar för att nybildade BK Prime och BK Elan kommer att ta de två kvalplatserna för Norra Damallsvenskan.

I division 1 Södra Götaland kommer tre lag att få kvalplatser. Här är det väldigt jämnt då det är tre poäng mellan de fem topplagen. Staffanstorp toppar dock serien. I division 1 Södra Svealand leder BK Zorita med nio poäng då det återstår fyra matcher i serien. Kampen om den andra kvalplatsen står mellan Qvinns och Kulorna.

När det gäller Norrlands herrserier så är det tre lag vardera från Norra och Södra div 1 grupperna som kommer att få kvala till Nordallsvenskan. I Norra serien är det väldigt ojämnt spelat mellan lag. Det kan skilja hela fem matcher. Bäst till för de tre kvalplatserna ligger BK Loet, BK Ripan och BF Krypton. I Södra Norrland leder Östersund då man fortfarande bara har den förlust man fick i första omgången. Östersund BK Nolia och Junsele har i princip säkrat sina kvalplatser.

Vi på swebowl vill även i fortsättningen ha tips om vad som händer runt om i Bowlingsverige. Dessa tips kan skickas till redaktionen@swebowl.se

Bästalista herrar omg 16

Håkan Leander BK Stallis 1052
Henrik Eriksson BK rättvik 1049
Tobias Asklöf Vimmerby BK 1035
Glenn Andersson BK Flax 1027
Mikael Liljeqvist BK Kaskad 1018
Totte Togö Team Linköping 1017
Daniel Fransson Team Pergamon 1007
Tomas Norgren Ludvika BK 1006
Jan Johansson BK Gruvan 1004
Christian Nordgren BK Stallis  998

Bästalista damer omg 16

Christina Kiiskinen Origo/Kaskad 997
Pernilla Håkansson BK Söder 947
Nora Johansson Eksjö BK/EBOK 936
Marie Andersson Staffanstorps BK 920
Rebecka Sr. Larsen Team X-Calibur BK 912
Hanna Jönsson BK Söder 904
Maria Arnöman Sandvikens AIK BK 901
Lisa Lindell BK Högland 894
Frida Löhnert BK Cahoot 893
Clara Andersson Tollarps BK 893

Text: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se

 

Skriv en kommentar