den 14 november 2021

Bowling-VM: Brons i 3-manna

Artikeln publiceras i Bowlingens IT-system eftersom IdrottOnline har bekymmer för tillfället. Rapporteringen kommer ske på Swebowl.se igen så fort det är möjligt. 

Med en dag kvar på VM i Dubai har Sverige tagit 5 medaljer, 1 guld, 2 silver och 2 brons (och säkrat ytterligare två medaljer). Det sista bronset lades till idag när finalspelet i 3-manna avgjordes och det svenska laget med James Blomgren, William Svensson, Jesper Svensson och Markus Jansson, som avbytare, förlorare mot Sydkorea med 222 mot 265.
- De gör det förjäkla bra. De har en boll som är lite sämre och ett slag där han tappar balansen, men som ändå blir strike, säger Markus Jansson.

Förutom ett hål i ruta fyra slog Koreanerna bara strike, och när de svenska spelarna inte alltid fick med sig alla käglor kunde de inte hänga på den unge talangen Ji Geun och hans lagkamrater.
- Det kändes som det är lite tillfälligheter. De har 11 i fickan, ett som är lite sämre, vad ska man göra. ”Jeppe” får sjuan kvar i ett läge, det kunde lika gärna varit strike, det är bara tillfälligheter känns det som, säger Markus Jansson.

Ansatserna på den uppbygga utomhusarenan på Dubai Expo 2020 som skapade stora problem för de svenska spelarna igår under finalspelet i dubbel var bättre idag, men att spela bowling utomhus ger inte samma förutsättningar som att spela inomhus.
- Det är väl lite speciellt, lite maffigt. Det kändes bättre idag än igår. Det är ashäftigt, synd bara att det inte riktigt fungerar bara, säger Markus Jansson.

Imorgon avslutas VM med både Mixed och Lag-finalerna utomhus. Till finalspelet i Mixed har båda de svenska lagen tagit sig och har säkrat ytterligare två medaljer till det svenska succé-landslaget. Dessutom har både herr-laget och dam-laget möjlighet att ta sig till finalspelet genom Matchspel och kvartsfinal som avgörs tidigt imorgon bitti, svensk tid.