den 22 januari 2022

Bottenlaget Kulladal vann mot serietvåan Jösse

Fyra elitseriematcher har spelats under lördagen. Bland annat tog Kulladal BS en viktig seger mot BK Jösse med 10-9.
– Vi är riktigt stolta över vår sista serie och det känns väldigt skönt med en seger, säger Rasmus Gjöderum i Kulladal.

Kulladal BS-BK Jösse 10-9 

Kulladal låg sist i tabellen inför lördagens match men lyckades ta en välbehövlig seger mot topplaget Jösse. Första serien tog Kulladal hem med 3-1 men sedan var Jösse starkare i de två kommande serierna och hade ledningen med 8-6 inför avslutningen.
– Det var lite skakigt och profilen var inte riktigt sig lik, säger Rasmus Gjöderum. 

Men när det behövdes som mest lyfte sig Malmölaget i den sista serien och vann den med 4-1 och därmed matchen.
– Vi gjorde det enkelt för oss i sista serien och var taggade hela vägen. Det känns riktigt gott att vi lyckades steppa upp efterhand och vinna mot Jösse som är riktigt starka, säger Gjöderum som hyllar hela laget efter segern.
– Jag tycker alla spelade riktigt bra idag. Nu gäller det att vi tar med oss det till kommande helg då vi har bortamatcher mot både Team Clan och Kaskad. 

Boden BS-BK Kaskad 6-14 

Uppe i Boden vann bortalaget Kaskad som hade kontroll på matchen och var lite starkare rakt igenom.
– Det kändes stabilt idag och vi gjorde en väldigt bra bortamatch. Det är lite luriga banor i Boden men vi fixade det fint. Boden hotade i serie 2 och 3 men i fjärde tryckte vi på gasen och tog hem den med 4-1. Markus Lenefjäll slog 300 i fjärde serien och gjorde det väldigt bra tillsammans med William Svensson, säger Mikael Wik i Kaskad. 

IS Göta-BK Jösse 14-6 

BK Jösse hade en fortsatt tung lördag i Skåne. Efter matchen i Malmö styrde de kosan mot Helsingborg och match med IS Göta. Där åkte Arvikalaget på dagens andra förlust när IS Göta vann med 14-6. IS Göta stod för sin högsta slagning på hemmaplan än så länge under säsongen med 6952 poäng och de avancerar till tredjeplats i tabellen.
– Det var en väldigt viktigt seger. Både vi och Jösse slåss om slutspelsplatserna så det kändes som en måstematch för oss. Vi spelade framförallt väldigt bra i de två första serierna och säkrade segern redan efter tre serier, säger Karl Wahlgren i IS Göta. 

BKF Falkenberg-Ludvika BK 15-5 

Falkenberg fick en tuff start och förlorade första serien med 3-2. Sedan kom de igång och vann övertygande i de resterande serierna.
– Det var en stabil seger. Vi gör det framförallt väldigt bra i andra serien (5-0) där vi slår väldigt högt. Det var en viktig match att vinna och vi får lite marginal till de andra lagen i mitten av tabellen. Viktor Albihn gjorde en riktigt bra match likt senast mot Joker, säger Dennis Johansson i Falkenberg. 

 

Skribent: Linus Wirén 

 

 

Skriv en kommentar