den 22 september 2019

Bortavinster för Kaskad och Joker

Söndagens herrmatcher i både elitserien och sydallsvenskan slutade alla med bortavinster. Kaskad slog Ludvika, Joker Glam och Team Clan F vann dubbelt i Malmö.

Ludvika som gör debut i herrarnas elitserie tog på söndagen emot Kaskad från Norrköping.Kaskad startade i högsta tempo och hade efter två serier redan klara 9-1. Segersiffrorna skrevs sedan till 14-6. I Kaskad spelar i år svenska mästaren Marcus Lenefjäll. Marcus verkar vara i god form och det kan behövas då han om en månad skall representera Sverige individuella Europa Cupen för mästare. Årets tävling går i Ankara, Turkiet i slutet av oktober. Marcus Lenefjäll slog på söndagen 888.

Göteborgslaget Joker har startat bra i sin återkomst i högsta serien. Joker tog snabbt kommandot i mötet med Glam och hade 10-5 efter tre serier. Jokers segersiffror blev 11-9. Bäst individuellt var Christer Granath med 878.

I Sydallsvenskan spelades det två matcher då Team Clan F var i Baltiskahallen för möten med Kulladal och Bulltofta. Det blev småländska vinster i bägge matcher. Första matchen mot Kulladal vann med 12-8, här var Daniel Johansson matchbäst med 878. I det andra matchen då Bulltofta var motståndare skrevs Clans seger till 13-7. Här var Jonathan Hallberg matchbäst med 897.

 

Text: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se