den 27 februari 2022

Bodens farmarlag vann dubbelt i Nordallsvenskan

Bodens farmarlag blev enda dubbelvinnaren på söndagen i Nordallsvenskan. Det har ju varit stort sammandrag i Skellefteå under helgen. Prana och Domsjö lyckades med att vinna alla sin tre matcher.

Bodens farmarlags första match för söndagen gick mot Piteå BK. Boden startade med seger med 4-1 i de två första serierna. Man kunde sedan hålla undan till seger med 14-6. Individuellt toppade Per Sundqvist med fina 924. Bodens andra match för dagen gick mot serieledarna i Nordallsvenskan Flash från Härnösand. Flash vann första serien med 3-2, men Bodens farmarlag tog andra serien med 4-1. Efter tre serier stod det 8-7 till Boden F och man kunde hålla undan till seger med 11-9. Individuellt hade Per Sundqvist i Boden 950 och Torbjörn Jonsson var bäst i Flash med 835.

Flash behåller dock en klar ledning i Nordallsvenskan trots förlusten mot Boden F. Flash mötte på söndagsmorgonen Fjällräven där Kirunalaget tog ledningen med 3-2. Flash vann dock andra serien med 3-1 och tredje serien med 5-0 och segern var klar. Slutresultatet blev 12-7 till Flash. I Fjällräven slog Johan Lundqvist 965 efter en 300-serie till slut. I Flash var Tobias Sagvold bäst 887. Prana vann sina två matcher på lördagen och tog även en seger i tredje matchen. Vilhelmina började dock med 3-2, men sedan var det Pranas match och seger med klara 15-5. I Prana hade Magnus Holmberg 886, medan Stefan Rynell toppade i Vilhelmina med 831.

Domsjö som vann två matcher på lördagen mötte Umeå IK på söndagen. Umeå IK började bäst med att vinna första serien med 4-1. Men sedan var det Domsjö för hela pengen. Domsjö vann med 13-7. Bäst i Domsjö Thomas Vännman med 884. I Umeå IK slog Mattias Jonsson 864. Domsjös tre vinster i helgen gör att laget nu ligger på andra plats i serien. Mötet mellan Piteå och Vilhelmina blev en jämn historia och lagen turades om att vinna serierna med 3-2. Man får nog säga att slutresultatet 10-10 är rättvist. I Vilhelmina slog Stefan Rynell 882. Bäst i Piteå Linus Aldrin med 850

 

Skriv en kommentar