den 27 september 2020

Bodens BS tog tre av fyra möjliga poäng på söndagen

Bodens BS avslutade sin helg med tre tuffa bortamatcher i herrarnas Elitserie med att på söndagen spela oavgjort mot BK Kaskad och vinna mot BK Glam.
– Det blev en toppenavslutning för oss på helgen och vi är riktigt nöjda, säger en glad Ludwig Ingerskog i Boden.

Igår var norrbottenslaget numret mindre än starka Team Clan i Nässjö men på söndagen gav Boden hemmalaget BK Kaskad riktigt hårt motstånd. Efter en inte allt för välspelad tillställning lyckades Boden spela oavgjort, 10-10, mot Kaskad trots att hemmalaget inledde bäst och tog ledningen med 4-1 efter den första serien. I serie två kontrade Boden genom att vinna den med samma siffror och utjämna till 5-5 och det var sedan jämnt i matchen in i de sista spelrutorna.

– Det var en riktig grismatch som hade kunnat sluta hur som helst. Det var inget finrlir och en svår olljeprofil som inte verkade passa något av lagen och vi är sjukt nöjda med att vi lyckades få med oss en poäng mot Kaskad, förklarar en mycket glad Ludwig Ingerskog i Bodens BS.

Bodens Per Sundqvist var matchbäst individuellt med 877. Det var dock Kaskad som hade det enda bordsparet som vann alla fyra banpoäng. Filip Wilhelmsson, 872, i par med Robin Hultsten, var även de två bästa i hemmalaget individuellt.

Stark avslutning av trötta bodenspelare

Boden fortsatte sedan sin mastodonthelg med att resa till Hallsberg för ett mycket viktigt möte med BK Glam som inlett serien utan poängvinst. Det blev en jämn match där lagen inledningsvis turades om att vinna serierna med 3-2. Inför den sista rundan hade gästande Boden kommandot med knappa 8-7 och i den sista serien visade sig Boden vara klart starkast och kunde vinna serien med 4-1 och matchen totalt med 12-8. 

– Mot Glam kände vi att vi var det bättre laget. Mot slutet var det dock många av våra spelare som var trötta, men vi orkade hela matchen ut och där var vi klart bättre, förklarar Ludwig vidare.

I den den avgörande serien avslutade Ludwig starkt med 240 och han var ensam i matchen med ett resultat över 900 med sina 901. I Glam var Fredrik Fuxholt bäst med blygsamma 827. Flera av Glams toppspelare under matchens tre första serier föll igenom i avslutningen.

– Vi hade som mål inför helgen att ta två poäng, nu blev det tre, så det blev en bonuspoäng vi fick med oss från matchen mot Kaskad, säger en glad Ludwig Ingerskog innan hela laget satte sig i flygplanet för den långa hemresan till Boden.

Spader Dam vann mot BK Merci 

I damernas Elitserie spelades en match på söndagen. Spader Dam gästade BK Merci i Hallsberg bowlinghall och vann med 13-7. Hemmalaget gav gästerna mycket bra motstånd i tre serier då Spader Dams ledning inför slutrundan var knappa 8-7. I den sista serien lade gästerna in en högre växel och strajkade ihop fina 1705 mot gästernas 1501. Det gav Spader Dam 5-0 i serien och en säker seger. 

Spader Dams Anna Andersson visade upp ett stort spel och fick ihop fina 952. Det gav även fyra vunna bordspoäng i par med Jenny Wegner, 835. I Merci var Janina Lindberg bäst med 874. Även Spader Dam hade tre bortamatcher denna helg och slutfacit för helsingborgsdamerna blev två segrar och en oavgjord.

 

Skribent: Jonas Brändström
jonas.brandstrom@swebowl.se

Skriv en kommentar