den 3 april 2022

BK Prime till elitkval efter seger i Sandviken

BK Prime säkrade sin plats i elitseriekvalet efter seger mot Sandviken AIK BK i Norra Allsvenskan. De båda topplagen i Södra Allsvenskan Cahoot och Hallandia vann sina matcher.

Stockholmslaget BK Prime hade på lördagen en viktig match i Sandviken i kampen om en plats i elitkvalet. BK Prime började matchen med att vinna de två första serierna med 3-2. Den tredje serien vann man sedan med 4-1 och därmed var minst en poäng säkrad. Sandvikens AIK gjorde en stark avslutning men det räckte inte till några poäng utan Prime vann med 11-9 och är klara för elitkval. Sandviken får vänta till sista omgången om det skall bli kval. Laget hade dock matchens suverän, Ewa-Lena Bichsel som slog hela 949. I Prime hade Annika Grönvall 887 och Annika Kihlander 862.

Gotlandslaget Stånga var på Stockholms besök. Först match mot Sundbybergs IK där Stånga började med att ta ledningen med 4-1. Men sedan tog ”Sumpan” över tillställningen och vände matchen till seger med 12-8. I Sundbyberg slog Annelie Kanold 882. Stångas nästa match spelades i Sollentuna där hemmalaget började med att ta ledningen med 3-2. Men efter tre serier med 3-2 kunde Stånga vända matchen mot Sollentuna till seger 11-9. I Sollentuna slog Hanna Zedlitz 809, medan Camilla Olofsson i Stånga fick ihop 867.

Kalmarlaget BK Cahoot som redan är klara för kval till dameliten tog på lördagen emot LDBS Zorita från Linköping i Södra Allsvenskan. Cahoot startade i högsta fart med 5-0 seger i första serien. Cahoot vann ganska enkelt med klara 15-4. I laget slog Frida Löhnert 826. På söndagen hade Zorita match i Hässleholm mot BS Hässle. Zorita började med 3-2 i första serien men sedan var det Hässles match. BS Hässle vann mötet med siffrorna 16-4. I Hässle slog Saga Johansson 832 och Zoritas bäste var Marie Johansson med 799.

Boråslaget Calluna som också redan är klara för kvalet till elitserien tog på söndagen emot BK Oden. Första serien blev ganska jämn 3-2 till Calluna men sedan styrde Boråslaget matchen till slutresultatet 16-4. I Calluna slog Marie Carlstrand 850, bäst i Oden Carlotta Malmer med 826. BK Oden fortsatte till Falkenberg för möte med Hallandia. BK Oden tog ledningen med 3-2, men Hallandia vände på det hela och kunde mycket enkelt vinna med klara 15-5. Sandra Granfeldt brukar var i topp i Hallandia, det var hon även denna gång nu med 906. I BK Oden slog Anneli Göransson 824.

Skriv en kommentar