den 29 januari 2022

BK Prime fick med sig 3 poäng hem i Norra Allsvenskan

BK Prime Sthlm hade under lördagen dubbel bortamatch, först mot Team Sollentuna och sedan vidare till Sundbyberg och det blev sånär full pott med hem.

I första matchen var det alltså Sollentuna som stod för motståndet för Prime, ett Sollentuna som är i desperat behov av poäng då laget fortfarande är helt utan poäng i årets serie. Prime hade dock inga större problem och var det bättre laget från start till mål. Matchen var avgjord redan efter tre serier, då bortalaget tog tre gånger 4-1 segrar. Sista serien slutade sedan 3-2 till Prime och slutresultatet blev därmed 15-5. Sollentuna fortsatt fast i botten på serien, utan poäng.
Bäst i matchen blev Annika Kilander i Prime med sina 788. Marit Aasen bäst i Sollentuna med 705

Prime åkte sedan vidare för att försöka få med sig full pott, men Sundbyberg stretade emot bra på sina hemmabanor. Det var till och med så att det var Sundbyberg som startade allra starkast och vann första serien med klara 4-1. Prime kontrade dock direkt i andra serien och kvitterade med ett eget 4-1. 5-5 halvvägs. I tredje serien lyckades Prime återigen ta 3 banpoäng, men hemmalaget tog totalen till resultatet 3-2 för besökarna. Därmed var det helt öppet inför sista serien, en sistaserie där Sundbyberg slog sin bäst serie för dagen och nu var det deras tur att kvittera matchen. Slutresultat 10-10 i en match som var mycket jämn och flera serier avgjordes med bara fåtal poäng.
Prime tog sig i och segrarna under lördagen förbi Sundbyberg i tabellen, upp på en tredje plats och ovanför strecket. Sundbyberg halkade å sin sida ner på en fjärde plats.
Bäst i matchen var Helene Fischbach i Prime med 830. Malin Brodin bäst i Sundbyberg med 796

 

Skribent: Christian Holmén

Skriv en kommentar