den 19 september 2020

BK Högland tog dubbla segrar i premiären

BK Högland överraskade vid sammandraget i Kungsbacka i damernas Elitserie och tog dubbla segrar. Nässjölaget vann bland annat klart mot Team X-Calibur och tongivande i nässjölaget var lagets nyförvärv från just X-Calibur, Rebecka Jr Larsen.
— Vi gjorde vad vi skulle och vi gjorde det bra, säger en nöjd Rebecka. (Arkivbild)

BK Högland visade att de blir att räkna med i toppen i damernas Elitserie denna säsong. Nässjölaget närmast körde över det i förhand tippade topplaget Team X-Calibur med klara 15-5 vid sammandraget i Kungsbacka. Laget vann även dubbelt och tongivande var nyförvärvet från just X-Calibur, Rebecka Jr Larsen. 

Högland var helt överlägsna göteborgstjejerna i den första halvan av matchen. Med 4-1 och 5-0 i de två första serierna sprang Högland ifrån till klara 9-1 och laget avgjorde matchen redan i den tredje rundan, trots förlust med 2-3, räckte det till ointagliga 11-4 inför avslutningen. Matchen slutade med en klar höglandsseger, 15-5.

— Vi spelade mycket bra medan de spelade lite under sin normala nivå. Då blir det så här och vi hade nog en liten fördel av att vi fick stå kvar på samma banor efter den första matchen, förklarar Rebacka Jr Larsen. 

"Speciellt spela mot gamla kompisar"

Rebecka spelade bowling på allvar senast i slutspelet 2019 för just X-Calibur - ett lag hon spelat för i tolv säsonger. Förra säsongen blev det dock endast en match i farmarlaget innan hon födde barn, men nu gör Rebecka en ny satsning i sin nya klubb BK Högland efter flytten till Nässjö. 

— Det gick väldigt bra. Visst var det lite speciellt att spela mot sina gamla kompisar, men jag vill vinna, oavsett vilket lag jag spelar med, säger en nöjd Rebecka Jr Larsen.  

Höglands Sabina Asplund var nu matchbäst individuellt med 868 vilket även gav fyra inspelade bordspoäng i par med Rebecka, 842. De mer namnkunniga spelarna i X-Calibur fick inte alls sitt spel att stämma och nu var Alida Molander bäst med 825.

BK Högland hade dessförinnan även besegrat Örgryte IS med 12-8, men utan att visa upp något stort poängvinnande spel. I den matchen lyckades Högland klättra precis över 6000-strecket med Rebecka i topp individuellt i matchen med 829.

Rafflande toppmöte

Det blev lika jämt som många förutspått mellan de två tippade topplagen Spader Dam och Team X-Calibur. Ett nervkittlande toppmöte där lagen följdes åt i poängprotokollet och där det märktes att det var en match som gällde mycket.

Den första serien lyckades X-Calibur vinna med klara 4-1, trots en marginell övervikt i totalen med 1482 mot 1473. Spader Dam utjämnade direkt i den andra serien som helsingborgslaget vann med 4-1 vilket gav ställningen, 5-5, efter halva matchen. I den tredje serien var det återigen Partillelaget som tog ett litet kommando genom att vinna serien med 3-2.

Spader Dam räddade oavgjort i sista

I den sista rundan lyckades Spader Dam vända det knappa underläget till oavgjort. Det var så jämnt i de sista rutorna att det inte var någon spelare som riktigt vågade ta ut resultatet direkt efter matchslutet. Men när det väl kom upp 10-10 på resultattavlan var det nog Spader Dam-damerna som gladde sig lite extra inombords.

Båda lagen hade en spelare på 900 individuellt, Sandra Andersson i Spader Dam med exakt 900, och i X-Calibur, Victoria Johansson, 902. Sandra avslutade mycket starkt med fem raka strajkar i den sista serien vilket bidrog starkt till att laget lyckades vinna totalen och greja oavgjort i matchen. 

Spader Dam gjorde processen kort i sin andra match för dagen när laget besegrade Örgryte IS BF med hela 17-3. Sandra Andersson toppade återigen i Spader Dam, denna gång med 880, och verkar vara i fin form trots det långa speluppehållet.

Dubbla förluster för BK Merci

I Nyköping fick BK Merci inkassera två mycket knappa förluster. Först mot B-K Eva Stockholm som vann med 11-9 efter att stockholmslaget haft ett litet kommando matchen igenom. B-K Evas Caroline Lagerlöf var ensam i den första matchen över 800 med 813.

Sen blev det samma förlustsiffror för Merci i mötet med Hammarby IF BF. Här var Merci det klart bästa laget under de två första serierna och tog ledningen med 7-3. Men den andra halvan tillhörde hammarbytjejerna som kunde vända och vinna matchen med knappast möjliga marginal. Janina Lindberg var bäst individuellt i Merci och i matchen med 801. B-K Eva hade Katrin Fahlström i topp med 774 vilket också gav full pott i banpoäng i par med Susanne Olsson, 761.

Skriv en kommentar