den 25 januari 2020

Sydallsvenskan: BK Full House fortsatt obesegrade

Lördagens första matcher spelades mellan Forsheda BK gästande IK Sterling i Värnamo. Här var det Sterling som kopplade greppet om matchen och vann första serien med 0-5. Andra serien blev jämnare med 3-2 till hemmalaget. Gästande Sterling avgjorde matchen efter tredje serien via 0-5 och även om hemmalaget snyggade till med 5-0 i sista blev det förlust för Forsheda med 8-12. Matchbäst blev Bengt-Åke Bengtsson i Sterling på 908 poäng och Hans-Ingmar Jansson hade högsta slagningen i hemmalaget med 884 poäng.

Dagens andra morgonmatch mellan Olofsströms BS och BK Kåess i Olofström bjöd på riktigt fina slagningar. I andra serien dundrade hemmalaget in 1842 poäng. Där bl a Kåess Sanfridsson/Bäck trots 443 tillsammans fick se sig besegrade med 104 poäng när hemmalagets Vrabac/Hgelberg slog till med 547 poäng. Det blev storseger för hemmalaget med 16-4.
Sydallsvenskan hade ingen 1000-slagning den här omgången men Olofströms Rasmus Hagelberg var bra nära när han blev matchbäst på sina 999 poäng. Hos gästande Kåess var det Anders Klasson som läste banorna bäst med sina 855 poäng.

Lunchmatchen stod mellan Kinna BK och serieledande BK Full House. Här hade hemmalaget inte mycket att säga till om även om andra serien var riktigt jämn både i banpoäng och kägelpoäng. Full House hade avgjort matchen efter tre serier och även om hemmalaget vann sista serien blev det en förlust med 7-13. Matchbäst blev Kim Andersson i Full House på 942 poäng och han sammanfattar matchen med;
- Våra tre första serier spelade vi stabilt och bra! Serie fyra tappade vi lite fokus och slappnade av varpå lite misstag kom och det blev tapp på två banpar och även totalen.
Hos hemmalaget var det två spelare som hade samma och lagets högsta resultat 875 poäng, Lars Flack och Alexander Edvinsson.

Dagens fjärde match spelades i Baltiska i Malmö mellan Bulltofta BK och Lunds BK Mamba. Här vältes det många käglor och slogs riktigt höga siffror. Det var också en av dagens mest jämna matcher som även visade på hur viktig banpoängen är. Hemmalaget hade dagens högsta kägelpoäng på 6948 mot Lunds 6899 men det var gästerna som via 3 x 2-3 fick med sig kägelpoängen och säkrade segern efter tre serier. Sista serien speglade hur jämn matchen var när banpoängen slutade 2-2. Förlust för hemmalaget Bulltofta med 8-12. Hemmalagets Frank Selander blev matchbäst på 976 poäng och hos Lunds BK var det Mattias Petersson som hade högsta slagningen på 932 poäng.

Sterlings andra match spelades mot Team Clans Farmarlag 1 och här var hemmalaget det starkaste laget från början till slut. Clan hade inga större problem att på hemmaplan i Nässjö avgöra matchen på tre serier och kunde med mycket fina siffror vinna matchen med 15-5. Trots ett starkt spelande Clan var det Sterlings Bengt-Åke Bengtsson som återigen blev matchbäst nu med 993 poäng. Hos det jämnt spelande hemmalaget var det Linus Vedin som hade högsta slagningen med 919 poäng.

Lördagens andra match i Baltiska i Malmö spelades mellan Kulladals BS och Lunds BK. Det var till en början en riktigt spännande match med oavgjort i halvtid och 7-8 till Lunds BK efter tre serier. Men då hände något i hemmalaget som tände till och plockade hem full pott 5-0 vilket innebar att de vände matchen till en seger med 12-8. Matchbäst blev Lunds Glenn Karlsson på 960 poäng och hos hemmalaget var det Jörgen Roos som hade högsta slagningen på 923 poäng.

BK Full House spelade sin andra match i Bowlingcafét i Borås mot IFK Borås. Serieledarna öppnade starkt och hade i halvtid ett övertag med 3-7 men matchen jämnade ut sig när hemmalaget tog hem tredje serien med 3-1 efter ett oavjgort bord. Även sista serien vann hemmalaget men Full House lyckades ta de två poäng som behövdes för att vinna matchen med minsta möjliga marginal, 9-10 i banpoäng
- Vi har fått ett grymt lag där alla kämpar för alla, något som gör oss starka och kan avgöra i slutet, säger Kim om lagets vinster i Sydallsvenskan. Matchbäst blev Timmy Fredriksson från Full House på 862 poäng endast 10 poäng mer än Mattias Lindström som hade högsta slagningen i IFK Borås.

Lördagens sista match i Sydallsvenskan spelades mellan Cahoot och Kåess i Kalmar. Två lag som kämpar längst ner i den jämna tabellen om att ta sig över nedflyttningsstrecket. Kan låta som en jämn match men hemmalaget Cahoot visade denna match inga tecken på att vara ett jumbolag utan stod även de för dagens högsta kägelpoäng med 6948 mot 6388. 
Hemmalaget öppnade med 1840 och 5-0 och vann sedan samtliga serier och avgjorde matchen efter tre spelade serier. Många höga slagningar i Cahoot där Sebastian Andersson blev matchbäst på 951 poäng. Hos Kåess var det Mattias Tiveljung som lyckades bäst med 850 poäng. Cahoots seger innebar att de bytte plats i slutet i den väldigt jämna tabellen.