den 23 oktober 2021

BK Flash och Piteå BK tog tre poäng vardera i Nordallsvenskan

I helgen är det sammandrag i Nordallsvenskan och det spelas i Skellefteå. Alla åtta lagen i Nordallsvenskan kommer att spela tre matcher vardera. På lördagen var Flash och Piteå BK starkast med tre poäng av fyra möjliga.

Matchen mellan BK Flash och Piteå BK blev verkligen i jämn match från start till mål. Piteå började bäst och tog ledningen med 3-2. Flash kvitterade till 5-5 och tog i tredje serien ledningen med 8-7, Piteå gav inte upp utan kunde kvittera till 10-10 och en poäng till vardera lagen. Indviduellt i Flash hade Björn Wedin 903 och Torbjörn Sagvold 895. I Piteå var Mikael Karlsson starkast med 878.

I sin andra match mötte Piteå BK Fjällräven, Kirunalaget som innan helgen inte tappat en enda poäng. Piteå var starkast från start och kunde hålla undan till seger med 13-7. Bäst i Piteå Kurt Pettersson 893 och i Fjällräven Johan Lundqvist med 877. Fjällräven hade fyra raka vinster innan lördagens spel. Mot Umeå IK började det bra med 4-1 i första serien, men sedan tog Umeå IK över matchen och vann med 11-9. I Umeå toppade Johan Edlund Olofsson med 884 medan Johan Lundqvist var bäst i Fjällräven med 828.

Härnösandslaget Flash hade sin andra match Skellefteålaget Prana som motståndare. Jämnt 5-5 efter två serier, men Flash tog kommandot när man vann tredje serien med 4-1 och kunde hålla ledningen till seger med 11-9. I Prana hade Peter Forsgren 923 och bäst i Flash Torbjörn Jonsson med 899. Då sammandraget spelades i Skellefteå kan man kanske säga att Prana hade lite av en fördel. I mötet med Domsjö ledde man direkt från start och hade säkrat vinsten redan efter tre serier. Prana vann med 13-7. I Domsjö hade Viktor Söderlund 918 medan Magnus Holmberg i Prana hade 915 poäng.

Vilhelmina började bra och vann första serien med 3-2 mot Bodens farmarlag. Men Boden tog sedan över matchen helt och vann med hela 15-4. I Vilhelmina hade Joakim Bäckström 893 och bäst i Boden F, Staffan Bergdahl med 889. PÅ söndagen spelas det ytterligare sex matcher i Nordallsvenskan, förutom Vilhelmina och Boden F, har Umeå IK och Domsjö två matcher att spela.

Skribent: thord.lagercrantz@swebowl.se

 

Skriv en kommentar