den 13 mars 2022

BK Cahoot tog ledningen i Södra Allsvenskan

Två matcher spelades i Södra Allsvenskan när BK Cahoot åkte först till Falköping för en match mot BK Oden. Här var det hemmalaget Oden som inledde starkast och vann första serien med 4-1. Sedan tappade hemmalaget i andra medan Cahoot började hitta in och tog över ledningen via 0-5 i andra serien. Tredje serien hittade Oden tillbaka igen och kunde via 3-2 hålla liv i matchen. Det stod 7-8 inför sista serien och då gjorde Kalmartjejerna en grym avslutning och tog hem även fjärde serien med 0-5. Seger med 7-13 (5712-6049) till BK Cahoot som med det gick upp i ledningen.

Matchbäst blev Cahoots Frida Löhnert på fina 921 poäng som sammanfattar matchen
- Vi var lite segstartade men kom igen och löste serie 2, 3 och 4. Stor eloge till våra ungdomar Olivia Lindén/Maja Engberg som plockade full pott i banpoäng!

Bäst i hemmalaget Oden blev Josefin Andersson på 819 poäng.
- De fick kämpa lite mer idag i alla fall sammanfattar Odens Charlotta ”Lotta” Malmer matchen.

Cahoot fick sedan en lite stressig resa vidare till Linköping där de skulle möta LDBS Zorita som haft en tuff säsong. Hemmalaget hängde med i första serien och lagen vann två bord var men Cahoot fick även med sig totalen med 30 poäng. Även här tappade hemmalaget i andra serien och Cahoot kunde dra ifrån med 1-4. Tredje serien höjde sig båda lagen och tog två bord vardera men även denna gång fick Cahoot med sig totalen och hade därmed säkrat oavgjort. Fjärde serien öppnade Zoritorna starkast och såg ett tag ut att ha en chans men Cahoot visade vilket topplag de är och säkrade även den serien med 2-3. Vinst med 7-13 (5380-5808) även i denna match och BK Cahoot leder nu serien med fyra poäng före BK Hallandia.

Matchbäst blev Cahoots Malin Skoglund på 886 poäng följt av klubbkamraten Frida Löhnert på 837 poäng.
- Det har varit en lång resa och en lång dag. Roligt att se att vi är mer samspelade nu, starkare och vinner som ett lag, sammanfattar Kalmartjejerna sin söndag.

Högsta slagningen hos Zorita hade Felicia Engblom på 821 poäng. Trots förlust var det inga sura miner hos hemmalaget
- Äntligen, var ordet som sammanfattade hur mycket Zoritorna längtat efter att få spela på hemmaplan och för hemmapublik.

Text: Karin Wiklund, karin.wiklund@swebowl.se

Foto: Jonas Wehlin, Sporthallens Bowling Linköping