den 22 februari 2020

Bertil Henriksson och Björn Ohlsson slog varsin perfekt serie

Både Bulltofta BK och BK Cahoot skulle ha mindre förnämliga resultat att ta med sig hem i bagaget då båda lagen åkte på bortasväng och for sedan hem utan poäng. Men de skulle även komma att ha en mer förträfflig gemensam nämnare till - nämligen att en spelare från respektive lag slog varsin 300-serie!

Lördagens sydallsvenska inleddes i Värnamo bowlinghall där hemmalaget Forsheda BK tog emot skåningarna i Bulltofta BK. Hemmalaget satte upp ett hårt motstånd på direkten och i var och en av de tre första serierna vann de fyra poäng - innebärandes att matchen alltså redan var avgjord efter dessa tre. Med 3-2 i den slutgiltiga serien landade alltså matchen på 15-5 till hemmalagets stora förtjusning. Högst slagning i Forsheda tillika matchen innehade Hans-Ingmar Jansson med 969. Poängbäst i gästande Bulltofta blev Niklas Clarberg som slog 936 poäng.

Ett helskånskt möte skulle det bli i Hässleholms bowlinghall där BK Femtionian tog emot Kulladals BS F1 - ett betydligt mer positivt utfall skulle det bli malmöitmässigt än det i bortamatchen ovan. Kulladal inledde riktigt starkt och ledde efter två spelade serier med åtta poäng mot två. Dock skulle Femtionian inte ge sig så lätt utan kontrade med fyra poäng mot en i tredje serien. Trots ett hemmalag som i sista serien var något mer på hugget höll Kulladal sig i överläge och vann med 11-9. Bäst i Kulladal blev Robert Kaneby med 909 följd av sin lagkamrat Peter Eriksson med 890 poäng. Högst slagning i Femtionian hade Kristoffer Persson med sina 893.

Ett ordentligt västkustderby skulle lördagen även bjuda på mellan BK Virveln och IK Sterling i Lundbyhallen i Göteborg. Hemmaspelande Virveln inledde starkast med 4-1, något som gästerna skulle möta upp med 3-2. Därefter var det hemmalaget som höll taget om matchen och efter 3-2 och 4-1 vann de matchen med 13-7. Mats Karlsson stod för matchens högsta slagning i form av 881 poäng, tätt följd av sin lagkamrat på 868 - Christoffer Wallberg. Högst slagning i Sterling innehade Fredrik Westerberg med 856 poäng.

Även BK Cahoot skulle åka på liknande förlust som Sterling när de gästade BK Kåess i Skara bowlinghall. Precis som i matchen ovan inleddes den med 4-1 följt av 2-3. Därefter säkrade Kåess poäng när de tog fyra banpoäng i efterföljande serie och även här slutade matchen just 13-7. Mattias Tiveljung fullkomligt storspelade och var tveklöst lag- och matchbäst med sin slagning på 952 poäng. Högst slagning i Cahoot stod Björn Ohlsson för med 887 poäng.

Bulltofta BK skulle inte få mycket roligare i sin andra match för dagen när de senare besökte Nässjö för att ta sig an Team Clan BK F1. Clan såg till att matchen var vunnen redan efter tre serier då de ledde med elva poäng mot fyra. I sista serien vaknade Bulltofta däremot till och drämde till med att norpa alla poäng - men då var det ju som förtäljt redan försent och matchen var förlorad. Högst slagning i matchen slogs av Bertil Henriksson som inte bara gjorde fina 935 poäng - han slog även till med en perfekt serie i matchens första. Även Mikael Gottfries i Bulltofta spelade galant och landade på 911 poäng. Högsta slagningar i det vinnande laget stod Ludvig Hübinette och Daniel Johansson för med 909 resektive 900 poäng.

Återigen skulle BK Cahoot få en tuff nöt att knäcka i form av Team Pergamon BC F. Partillelaget beslöt sig för att avgöra matchen tidigt och gjorde så med tre raka serier med 4-1 i varje. Efter 2-3 i den sista serien för matchen slutade den med vinst till Pergamon med 14-6. Men sista serien skulle bli extra förnämlig för en spelare - Cahoots Björn Ohlsson gjorde nämligen sydallsvenskans andra serie på 300 poäng denna lördag och Björn blev dessutom lagbäst på 924 poäng. Högst slagning i matchen stod Pergamons Axel Engblom för med 936 poäng.

Text: Amanda Steén
amanda.steen@swebowl.se

Skriv en kommentar