den 2 april 2022

Bara hemmasegrar i Nordallsvenskan

Kirunalaget Fjällräven  jagar en plats till elitkvalet och segern på lördagen mot Prana gör att laget är kvar på andra plats i serien. Flash och Vilhelmina vann sina hemmamatcher mot Piteå BK.

Piteå BK har en tuff helg då man skall spela hela fyra bortamatcher. Laget började lördagen med match i Vilhelmina.  Det var en ganska jämn match där de tre första serierna slutade 3-2. Vilhelmina ledde inför avslutningen med 8-7. Hemmalaget var starkast till slut och kunde vinna med 11-8. Bäst individuellt var Vilhelminas Andreas Fjällström med 889. I Piteå toppade Linus Aldrin med 835. Sedan bar det av till Härnösand för Piteå. Där stod serieledande Flash för motståndet. Flash tog första serien med 5-0, men Piteå BK kunde reducera till 4-6. Flash var dock starkast till slut och kunde vinna med 13-7. Lars Backlund bäst i Flash med 927, i Piteå hade Filip Axheim 859. Nu har Piteå kvar två matcher på söndagen där Domsjö och Umeå IK är motståndare.

Fjällräven ligger just nu på en plats i Nordallsvenskan som ger plats i elitkvalet. Kirunalaget Fjällräven tog emot Prana och här tog Skellefteålaget ledningen med 3-2. Fjällräven vann dock de tre kvarvarande serierna med 4-1 och matchen med 14-6. Segern gör att man kommit ett steg närmre elitkval. I Fjällräven slog Emil Boden 931 och Peter Forsgren bäst i Prana med 881.

 

Skriv en kommentar