den 23 februari 2020

B-K Eva befäster en slutspelplats

B-K Eva vann en klar seger mot Skrufscha. Segern gör att B-K Eva är kvar på den fjärde slutspelsplatsen och man har nu fyra poäng ned till närmaste konkurrent. Spader Dam fortsätter i toppen av dameliten och har nu 13 vinster.

B-K Eva startade mycket starkt i matchen mot Skrufscha. För Stockholmslaget var matchen mycket viktig i kampen om att ta en slutspelplats. B-K Eva fortsatte att dryga ut avståndet till Skrufscha och vann matchen med klara 15-5. I B-K Eva var Susanna Kiiskinen den som slog bäst med 824. B-K Eva är därmed fyra poäng före Örgryte som är närmast att hota om en slutspelsplats.

I Helsingborg vann Spader Dam igen. Men motståndarna Närkelaget Merci vann den första serien med 3-2. Spader Dam tog dock över kommandot i matchen och kunde ganska enkelt vinna med 15-5. Segern gör att Spader Dam nu har tretton vinster och bara en förlust. Individuellt toppade Filippa Persson 875 och Annie Thorell 862 för Spader Dam. Bäst i Merci Janina Lindberg med 836.

I Södra damallsvenskan spelades en match mellan elitlagen Högland och X-Caliburs farmarlag. Partillelaget visade sig vara klart starkast och vann 13-7. I X-Calibur toppade tidigare Nässjö-tjejen Rebecka Larsen Jr. då hon slog fina 878.