den 7 november 2021

VM: Båda damlagen med marginal vidare i dubbel

När damernas kvalspel i dubbel avslutades på söndagskvällen står det klart att båda de svenska lagen med bred marginal gick vidare bland de 32 bästa lagen.

Kvalspelet avgjordes över tio serier med Bakers spelsätt. Cajsa och Jenny Wegner i Sveriges lag 2 spelade i den andra gruppen som avslutade på söndagskvällen. Systrarna fick ihop 2238 poäng vilket ger dem en femte plats så här långt.

Sveriges lag 1 med Sandra Andersson och Joline Persson Planefors spelade före i grupp 1 och de landade på 2204 poäng vilket ger dem en sjätte plats bland de 32 lag som går vidare.

"Stabilt spel"

– Det var mycket stabilt spel av alla fyra tjejerna och vi löser problemen som dyker upp med tålamod. Det ska tilläggas att pressen att klara topp 32 inte varit så hög så vi har inte varit stressade för det. Det kommer att bli helt annat och mycket tuffare när vi går in i nästa steg, förklarar de svenska damernas landslagsbas, Robert Andersson.

Toppade kvalet gjorde Singapores lag 2 med 2330 poäng, ganska klart före Rysslands lag 1 med 2274. På tredje plats ligger Singapores lag 1 med 2256 och på fjärde plats Koreas lag 2 med 2246.

På tisdag fortsätter VM i 2-manna med kvartsfinal där endast de 8 bästa lagen av de 32 tar sig vidare för att göra upp om medaljerna. Steget avgörs i matchspel i grupper om åtta, där de två bästa lagen från varje grupp går vidare.

LÄNK:  Resultat VM 2021 Dubai

Skriv en kommentar