den 4 januari 2020

Anna Andersson vann Europaresa

Tredje omgången av DV8 Juniormasters avgjordes under fredagen. Det var tävlingarna i Ängelholm och Höganäs och vinnare av Europaresan till den som hade bästa rena slagningen dessa två tävlingar ihop gick till Spader Dams Anna Andersson.

Precis som förra säsongen delas det ut en resa till en av Brunswicks tävlingar i Europa. Inte oväntat när den tredje deltävlingen gick i Norra Skåne så var det Spader Dams Anna Andersson som tog hem Europaresa genom att ha bästa rena slagningen i de två tävlingarna ihop. Bowlingåret 2019 var verkligen ett genombrottsår för Anna Andersson då hon förutom att debutera i det svenska damlandslaget vid VM också vann Europatouren 2019.

DV8 Juniormasters spelas med individuellt handikapp och framförallt i Skånetävlingarna dyker det upp internationella spelare, mestadels från Danmark. I tävlingen i Höganäs var det Jonas Juel Pedersen som tog hand om segern efter att spelat ihop 1526, inkl hcp. på de sex serierna. Emanuel Jonsson Team Alingsås och Hugo Caprin IFK Göteborg var närmast med 1456 respektive 1454.

Även tävlingen i Ängelholm vanns av en internationell spelare. Kim Kaewmak Lomholt vann på resultatet 1367. Anna Andersson och Tea Fredriksson från BK Thule skuggade närmast då båda två slog 1364. DV8 Juniormasters har också en barometertävling och efter sex spelade tävlingar leds denna av Anton Andersson från IS Göta.

Nästa omgång av DV8 Juniormasters avgörs i Stockholm med ett slutdatum 9 februari. De två tävlingarna spelas då i Bowl-O-Rama och i Sundbyberg, även denna gång kommer en Europaresa att delas ut till den spelare som har högsta rena slagningen i de två tävlingarna ihop.

Skribent: Thord Lagercrantz
thord.lagercrantz@swebowl.se